Akdeniz Belediyesi, Mazıdağı İlçe Jandarma komutanının başlattığı kampanya için kitap topluyor
Akdeniz Belediyesi; Mazıdağı Jandarma Komutanlığı’nın başlattığı kitap kampanyasına destek için kitap alımlarına devam ediyor. Kitap bağışlarının sürdüğünü belirten Akdeniz Belediye Başkanı Pamuk, kampanyayı başlatan askerlere ve bağış yapan vatandaşlara teşekkür etti.
Mardin’in Mazıdağı İlçe Jandarma Karakol Komutanı Yüzbaşı Ahmet Şerif Doğan’ın, ilçeye bağlı köy okullarında okuyan öğrenciler için; Afrin, Mardin şehitleri ile Aybüke ve Mustafa Öğretmen adına geçen aylarda başlattığı ‘Kütüphaneler Kitap Dolsun’ adlı kampanya, ülke çapında destekle karşılaştı. Kısa sürede tüm Türkiye’ye yayılan kampanyaya Akdeniz’den de destek geldi. Akdeniz Belediyesi; personelin ve vatandaşların bağışladığı kitaplar ve eğitim materyallerini, kitap bağışı kampanyasının başlatıldığı Mazıdağı İlçe Jandarma Komutanlığı’na göndermeye hazırlanıyor.
Başkan Pamuk; “Gönül köprüsü kuran komutanımıza teşekkür ediyorum”
Başlattığı kitap kampanyası nedeniyle, Yüzbaşı Ahmet Şerif Doğan’a teşekkür eden Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, kampanyaya katkı sunmaktan büyük onur ve mutluluk duyduklarını ifade etti. Çocukların ve gençlerin eğitim yaşamın ilgilendiren her türlü proje ve kampanyada yer almaya devam edeceklerini vurgulayan Başkan Pamuk, “Ancak okuyan ve araştıran toplumlar ayakta durabilir ve geleceğe güvenle yürüyebilir. Eğitime yatırım yapmayan bir ülkenin, gelecekte de büyük hedefler ve yüksek idealler taşıması mümkün değildir. Bu amaçla eğitime destek olmaya, geleceğimiz olan çocuklarımız için her türlü desteği ve katkıyı sunmaya devam edeceğiz” dedi.
Kitap bağışı kampanyasının sürdüğünü kaydeden Başkan Pamuk, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Kitaplar, gerçekten insanın en iyi dostlarından birisidir. Bu nedenle çocuklara ve gençlere tavsiyem, bol bol kitap okumaları, böylelikle dünyalarını ve ufuklarını genişletmeleridir. Akdeniz Belediyesi olarak Mazıdağlı çocuklarımızın mutluluğuna bir nebze vesile olabildiysek ne mutlu bizlere. Oluşturulacak kütüphanelerin Şehitlerimizin isimlerini taşıyacak olması da ayrıca çok anlamlı. Bu özel kampanyayı başlatarak Akdeniz ile Mazıdağı arasında gönül köprüsü kurulmasını sağlayan kahraman askerlerimize ve bağışlarıyla destek olan herkese teşekkür ediyorum.”
Açılacak kütüphaneler, Afrin Şehitlerinin ismini taşıyacak
Kitap kampanyası kapsamında, ana sınıfından 8’inci sınıfa kadar hikâye, roman ve masal kitaplarının yanı sıra, kırtasiye malzemeleri, boyama kitapları, suluboya, renkli ve boyama kalemleri, ayakkabı, bot, mont ve diğer kıyafetler de gönderebilirken, toplanan kitaplar, ihtiyaç duyan köy okullarına kurulacak konteynırlara yerleştirilerek toplam 34 kütüphane oluşturulacak. Ardından her kütüphaneye de Afrin ve Mardin’de şehit olan askerler ile Şehitler Aybüke Öğretmen ve Mustafa Öğretmenin isimleri verilecek. Vatandaşlar, bağışlayacakları kitapları, “Mazıdağı İlçe Jandarma Komutanlığı / Poyraz Mahallesi 47700 Mazıdağı/Mardin” adresine kargo ile de gönderebilirler.