MERSİN ÜNİVERSİTESİ’NDE BİR İLK! « Manşet Mersin | Mersin Haber Sitesi

SON DAKİKA

MERSİN ÜNİVERSİTESİ’NDE BİR İLK!

Bu haber 14 Ağustos 2018 - 15:00 'de eklendi ve 755 kez görüntülendi.

Özel yetenekli öğrencilerin eğitimini destekleme, bireyselleştirilmiş eğitim programları oluşturma ve yürütülecek projelerle bu konuda ülke ölçeğinde stratejik bilgi üretme amacıyla 3 Mayıs 2018 tarihinde kurulan Mersin Üniversitesi Özel Yetenekliler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi yeni eğitim-öğretim döneminde faaliyetlerine başlıyor.

Türkiye’de bu amaçla kurulan 6 merkezden biri olan ve bölgemizde ilk ve tek olma özelliğine sahip Merkez, özel yetenekli öğrencilerin aile ve öğretmenlerine yönelik projeler yürütmeyi de hedefliyor.

Üniversitemiz Özel Yetenekliler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gündoğdu ve Merkez Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Bülent Gündüz, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’yı makamında ziyaret etti. 7 Ağustos Salı günü gerçekleşen ziyarette Prof. Dr. Gündoğdu ve Doç. Dr. Gündüz, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’ya merkez hakkında bilgi verdi.

Özel yetenekli çocukların dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de stratejik değere sahip olduğunu ve bilim ve teknoloji üretmede ülkelerin temel insan kaynağını oluşturduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Çamsarı, bu çocukların doğru biçimde desteklenmesinin ülkemizin kalkınması için büyük önem taşıdığı belirtti. Mersin Üniversitesi’nin bu konuda inisiyatif alarak üzerine düşeni yapmak için çalışma yürüttüğünü belirten Prof. Dr. Çamsarı, devlet üniversiteleri arasında kurulan dördüncü merkez olma özelliğine sahip Mersin Üniversitesi Özel Yetenekliler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin bölgemizde ilk ve tek olması nedeniyle de ayrı bir önem taşıdığını vurguladı.

Merkez Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gündoğdu ise 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde yapacakları çalışmalarla özel yetenekli çocukların akademik gelişmelerinin yanında duygusal-sosyal gelişimine de önem vererek yaşadıkları sorunların giderilmesine gayret edeceklerini ifade etti. Üstün zekalı çocukların yanı sıra matematik, müzik, resim gibi alanlarda özel yeteneği bulunan çocuklara da hizmet vereceklerini belirten Prof. Dr. Gündoğdu, ayrıca Merkez olarak özel yeteneğin tespitine yönelik kültüre duyarlı ölçme araçlarının geliştirilmesini ve yeni bir özel yetenekli çocuk eğitimi modeli oluşturmayı hedeflediklerini belirtti. Bülten

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
mersin web tasarım
mersin web tasarım

beyaz tesettür elbiseAyakkabıBot ve çizmeGünlük ayakkabıBot ayakkabı modelleriÇizme ayakkabıTerlik ayakkabıSandaletBabetSpor ayakkabıTopuklu ayakkabıİç giyimMayoÇorapFantezi giyimİç çamaşır takımlarıSütyenGecelikPijama takımıGece elbisesiPlaj giyimGiyimBüyük bedenEtekTrenckottarz eşofman takımları bayanMontGömlekPantolonT-shirtSweatshirtKırmızı elbiselerCeketÇantaÇanta aksesuarlarBebek bakım çantasıSpor çantaOkul çantasıLaptop çantasıPortföy çantaBel çantasıPostacı çantasıEl çantasıSırt çantaBebek bakım çantasıOmuz çantası