TARHAN: “BAKANLIKLAR YASAL OLMAYAN YAPILARI YASALAŞTIRACAK PLAN DEĞİŞİKLİĞİ YAPMAMALI” « Manşet Mersin | Mersin Haber Sitesi

SON DAKİKA

TARHAN: “BAKANLIKLAR YASAL OLMAYAN YAPILARI YASALAŞTIRACAK PLAN DEĞİŞİKLİĞİ YAPMAMALI”

Bu haber 22 Eylül 2020 - 23:17 'de eklendi ve 14 kez görüntülendi.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, İmar Planı yapma ve değiştirmeye yönelik yönetmeliğin belediyeler ve Bakanlıklar tarafından uygulanması gerektiğini ifade etti. Yasal olmayan ve ruhsat verilirken çeşitli hatalar yapılmış olan uygulamalar konusunda İmar Yasasının uygulanması gerektiğine dikkat çeken Başkan Tarhan, “Kamu yapıları veya kamu arazileri üzerindeki yapılar için bu konuda öncelik edilmeli; kamu örnek olmalı. Aksi takdirde, yani kamu yasal olmayan yapılaşmaya yol açarsa kişiler de bunun arkasından gelecektir” dedi.
83 milyon vatandaşın hakkı olan hazine orman gibi kamu arazilerinin gözümüz gibi korumamız gerektiğine vurgu yapan Başkan Tarhan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“İmar Planı yapma ve değiştirmeye ilişkin yönetmelik Bakanlıklar ve Belediyelerce uygulanmalı. Yasal olmayan, ruhsatı yanlış verilen yapılar için imar yasası uygulanmalı. Kuşkusuz, öncelikle kamu yapıları veya kamu arazileri üzerindeki yapılar için bu konuda öncelik edilmeli; kamu örnek olmalı. Aksi takdirde, yani kamu yasal olmayan yapılaşmaya yol açarsa kişiler de bunun arkasından gelecektir.
İbret-i alem için kamu arazilerini (hazine, orman) gözümüz gibi korumalıyız. Çünkü bu araziler, arsalar üzerinde 83 milyon hissedardır.
Mekansal planların üretilmesinde, özellikle de kamu yararı taşımayan, özel yatırımlara yönelik rant projelerinin hayata geçirilebilmesi için yerel idarelerin by-pass edilmesi, Bakanlığın resen plan onama yetkisini kullanması, belediyelerin sivil toplum ve meslek kuruluşlarının görüşlerinin ve önerilerinin hiçe sayılması kabul edilemez.
Sadece plan onama işlemi değil ayrıca, yapı ruhsatlarının, kullanma izinlerinin ve hatta işyeri açma izin ve ruhsatlarının dahi Bakanlık tarafından düzenlendiği işlemler şaibe içerebilmekte, yerelde büyük tepkilerine yol açmaktadır.
Bakanlıklarının Ankara’dan imar planı hazırlamasının nesnel koşulları olmalıdır. Kamu yararı (turizm, eğitim, sağlık, spor vb.) özelliği olan makro projeler için Bakanlıklar öncülük edebilirler. Ama yasalara aykırı yapıldığı tespit edilen yapıları yasal hale getirmek üzere imar planı değişikliği yapmak, imar mevzuatına aykırı olmakla birlikte Bakanlıkların görev ve sorumluluğunda olmamalıdır.” Kaynak: Bülten

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
mersin web tasarım
mersin web tasarım

beyaz tesettür elbiseAyakkabıBot ve çizmeGünlük ayakkabıBot ayakkabı modelleriÇizme ayakkabıTerlik ayakkabıSandaletBabetSpor ayakkabıTopuklu ayakkabıİç giyimMayoÇorapFantezi giyimİç çamaşır takımlarıSütyenGecelikPijama takımıGece elbisesiPlaj giyimGiyimBüyük bedenEtekTrenckottarz eşofman takımları bayanMontGömlekPantolonT-shirtSweatshirtKırmızı elbiselerCeketÇantaÇanta aksesuarlarBebek bakım çantasıSpor çantaOkul çantasıLaptop çantasıPortföy çantaBel çantasıPostacı çantasıEl çantasıSırt çantaBebek bakım çantasıOmuz çantası