Seçimlerin geride kaldığını, gündemin ekonomi ve enflasyon ile mücadeleye dönmesi gerektiğini belirten MESİAD Başkanı Adnan Gündoğdu, “Yüksek enflasyon her kesimi tehdit eden büyük bir unsurdur. Sabit gelirlileri daha da yoksullaştırırken, iş insanlarının işletme sermayesini yok etmektedir” dedi.
Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Başkanı Adnan Gündoğdu, yerel seçimlerin ardından Mersin’in iş dünyası ve ekonomisi üzerindeki etkilerini değerlendirdi. Seçim sürecinin önemli bir dönemeç olduğunu vurgulayan MESİAD Adnan Gündoğdu, iş dünyasının yeni yönetimlerle işbirliği içinde olacağını ifade etti. Yerel yönetimlerle daha etkili bir iletişim ve işbirliği ortamı oluşturulması gerektiğini belirten Gündoğdu, iş dünyasının sorunlarına çözüm odaklı yaklaşımların önemine dikkat çekti.
“EKONOMİ VE DEMOKRASİ AYRILMAZ İKİLİDİR”
Gündoğdu, “Bir yerel seçimi daha geride bıraktık. Münferit küçük olaylar dışında seçimin güven içinde geçmesi en büyük kazanımımızdır. Yeni seçilen Belediye başkanlarına ve meclislerine başarılar diliyoruz. Seçim bittiğine göre ülkenin gerçek gündemi olan ekonomik sorunlarımıza odaklanmak gerekir. Yüksek enflasyon her kesimi tehdit eden büyük bir unsurdur. Sabit gelirlileri daha da yoksullaştırırken, iş insanlarının işletme sermayesini yok etmektedir. Hükümetimizin aldığı rasyonel önlemler devam etmeli ve en kısa sürede tamamlanmalıdır. Ekonomi ve demokrasi ayrılmaz ikilidir. Alınan önlemlerin kalıcılaşması ve üretime dönük yatırımların hızlanması için yatırımcının tek güvencesi olan yargı bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğü ilkesi vazgeçilmezimizdir. Merkezi ve yerel yönetimlerin en önemli hedefi toplum refahının sağlanmasıdır. Bunun için üreterek zenginlik yaratmak ve bu zenginliği paylaşmak durumundayız” dedi.
“KAYNAKLARIN ZENGİNLİĞE DÖNÜŞMESİ İÇİN GEREKLİ ÖNLEMLER ALINMALIDIR”
“Yeni yüz yılda ekonomik rekabet iller ve bölgeler arasında yaşanmaktadır” diyen Gündoğdu konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “İllerimizin ekonomik rekabete hazırlanmasında en önemli pay, planlama yetkisi olan belediye başkanlarımızdadır. İlk 6 ayda stratejik plan hazırlamak zorunda olan başkanlarımız yerel kaynaklarını ortaya çıkarmalı ve kaynakların zenginliğe dönüşmesi için gerekli önlemler alınmalıdır. Çevrenin korunması için kullanma ve koruma dengesi sağlanmalı ve katı yasaklar yeniden gözden geçirilmelidir.
“TÜM PAYDAŞLAR İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE OLMALIDIR”
MESİAD, seçim sonrası öncelikli olarak iş dünyasının karşılaştığı sorunların çözümü için yeni yönetimlerle bir araya gelerek ortak stratejiler belirlemeyi planlıyor. İşsizlikle mücadele, yatırım ortamının iyileştirilmesi ve altyapı çalışmaları gibi konuların öncelikli gündem maddeleridir. Şehrin ekonomik ve sosyal kalkınması için tüm paydaşların işbirliği içinde olması gerekmektedir. MESİAD, Mersin’in potansiyelini en üst düzeyde değerlendirerek, iş dünyasının rekabet gücünü artırmak ve şehrin kalkınmasına katkı sağlamak için çalışmalarına devam edecek.”