MIP, 1 MİLYAR TL’LİK KAPI PROJESİ AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ « Manşet Mersin | Mersin Haber Sitesi

SON DAKİKA

MIP, 1 MİLYAR TL’LİK KAPI PROJESİ AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Bu haber 28 Eylül 2023 - 22:59 'de eklendi ve 23 kez görüntülendi.

Mersin Uluslararası Limanı (MIP)  1 Milyar TL’lik Kapı Projesi’nin açılışını yaptı.

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş.’nin (MIP), limanın çevresindeki trafik sorununu çözmek amacıyla gerçekleştirdiği Kapılar Projesi, bir yıl gibi kısa bir sürede önemli ölçüde tamamlanarak hayata geçti. Bu öncü proje, yalnızca trafik sorunlarını çözmekle kalmıyor, aynı zamanda liman trafiğini şehrin karayollarından etkili bir şekilde ayırarak liman operasyonlarının verimliliğini de artırıyor.

 Mersin, TÜRKİYE- Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş.’nin (MIP), yaklaşık 1 milyar TL yatırımla Mersin’e kazandırdığı Kapılar Projesi, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kent protokolü ve şirket yöneticilerinin katıldığı bir törenle hayata geçti. Heyecanla hayata geçmesi beklenen bu proje, bölgenin ulaşım altyapısında önemli bir kilometre taşını oluşturuyor.

Mersin Limanı’nda gerçekleştirilen açılış törenine; Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış ile Hasan Ufuk Çakır, AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, MIP Genel Müdürü Ajay Kumar Singh, PSA Avrupa-Akdeniz-Amerika Bölge CFO’su ve MIP Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Dirk Jan Storm, MIP Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Kurtul, kent protokolü, sektör temsilcileri ve şirket yöneticileri katıldı.

Bu proje ile şehir trafiğini önemli ölçüde etkileyen TIR ve ağır vasıtaların Mersin Limanı’na doğrudan giriş çıkışını kolaylaştıracak.  Bu sayede şehir trafiği rahatlarken, TIR’ların yükleme ve boşaltma için limanda bekleme süreleri de önemli ölçüde kısalacak.

MIP, Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları ve Karayolları Genel Müdürlüğü’nün iş birliğinde hayata geçirilen Kapılar Projesi’nin açılış töreninde konuşan Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. Genel Müdürü Ajay Kumar Singh, “Mersin’i yakından tanıyan, Mersinli olmanın gururunu yaşayan bir şirket olarak, şehrimizin sorunlarına çözüm üretmek en önemli görevlerimizden biri. Buradan hareketle geçen yıl çok önemli bir girişime imza attık. Kapılar Projesi ile Mersin girişinde oluşan yük trafiği problemini çözerek limana gelen tırların şehir trafiğine karışmadan doğrudan limana giriş çıkışını sağlayacağız. Mersin girişinde oluşan yük trafiği problemini çözerek, şehrimizin ticaret hacmi artışına ve bölgemizin kalkınmasına da fayda sağlamayı amaçlıyoruz. Mersin halkını yakından etkileyen trafik probleminin çözümü için Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları ve Karayolları Genel Müdürlüğü ile güçlerimizi birleştirdik. Bugün sizlerle bir araya gelmemizi sağlayan Kapılar Projesi de böylece doğmuş oldu. Bizim bu projedeki temel amacımız, liman trafiğini şehir trafiğinden ayırmaktı. Özellikle liman çevresinde kamyon, TIR gibi ağır vasıtalardan kaynaklanan trafiği düzenleme sözü verdik” dedi.

Genel Müdür Singh, konuşmasında proje hakkında şu bilgileri verdi: “Yaptığımız yatırım sayesinde konteyner ve konvansiyonel yük taşıyan araçlar, D 400 Karayolu ile iki bağlantı noktasından doğrudan limanımıza giriş ve çıkış yapabiliyor. Aynı zamanda 132. Cadde’den açılan yeni bir bağlantıyla limanımıza 3 şeritten giriş yapılmasını da sağlıyoruz. Proje kapsamında inşa edilen demiryolu üst geçidi sayesinde TIR’lar geçidin altından geçerek trafikte rahatça ilerleyebilecek. Şehrimize, bölgemize ve ülkemize karşı sorumluluklarımızın farkındalığıyla yaptığımız bu yatırımın herkes için faydalı olmasını diliyorum.”

PSA Avrupa-Akdeniz-Amerika Bölge CFO’su ve MIP Yönetim Kurulu Üyesi Dirk Jan Storm’un şunları söyledi:

Storm: “Proje, Mersin halkı için daha sağlıklı bir çevreyi teşvik ediyor”

“Kapılar Projesi, iş, sürdürülebilirlik ve sosyal hedeflerimizi birleştirerek, onu tüm paydaşlar için önemli bir başarı haline getiriyor. Bu, MIP’yi ve yerel ekonomiyi destekleme konusundaki kararlılığımızı kusursuz bir şekilde bütünleştirirken, aynı zamanda Mersin halkı için daha sağlıklı bir çevreyi teşvik ediyor.”

Singh: “Yük trafiği problemini çözeceğiz”

MIP Genel Müdürü Ajay Kumar Singh ise, “Kapılar Projesi ile Mersin girişinde oluşan yük trafiği problemini çözerek limana gelen tırların şehir trafiğine karışmadan doğrudan limana giriş çıkışını sağlayacağız. Proje ile şehrimizin ticaret hacmi artışına ve bölgemizin kalkınmasına da fayda sağlamayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Başkan Seçer: “Proje kent trafiği açısından önemli”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise Mersin Limanı’nın; Mersin’in büyümesinin, gelişmesinin, büyük bir kent hüviyetine bürünmesinin en önemli nedenlerinden bir tanesi olduğuna dikkat çeken Seçer, Mersin Limanı’nın büyümesi ve gelişmesi gerektiğini söylerek sözlerine şöyle devam etti:

Yaklaşık olarak 4 milyar dolar olan Mersin’in dış ticaret hacminin çok daha üst noktalara çıkması gerektiğini belirten Seçer, “Hepimiz, bu kapasitelerin büyümesi için yatırımlar olsun, Mersin’den daha çok ihracat olsun, sektörler büyüsün, gelişsin, istihdam olanakları ve refah artsın isteriz. Ben de kentin belediye başkanı olarak her türlü katkıyı vermeye gayret ederim” dedi.

Kapılar Projesi’nin kent trafiği açısından önemine değinen Seçer, Mersin’in Doğu girişinde yaşanan trafik sorununun da projenin tamamlanan etabı ile beraber büyük ölçüde rahatlayacağını söyledi.

Proje etabının tamamlanmasıyla beraber Büyükşehir olarak yol yenileme çalışmalarına süratle başlayacaklarını kaydeden Seçer, “Artık limanımıza, kentimize bu güzergâhlardan gelen araçlar son derece konforlu yollarda seyahat etme imkanı bulacaklar” diyerek projede emeği geçenlere ve katkı sunanlara teşekkürlerini iletti.

Vali Pehlivan: “Sadece ilimizin değil, bölgemizin ve ülkemizin ekonomisine de katkı sağlayacak”

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, yapılan proje ile liman kapasitesinin artacağına değinirken, “Kargo elleçleme hızına yansıyacak. Dolayısıyla limanın genel işleyişine olumlu katkılar yapacak. Burada kapasite artırımına ve etkin işlerliğe yönelik atacağımız adım sadece ilimizin değil, bölgemizin ve ülkemizin ekonomisine de katkı sağlayacak” diyerek projede emeği geçen tüm kurum, kuruluş ve kişilere teşekkür etti.

Protokol konuşmalarının ardından plaket takdimine geçildi. kent protokolü tarafından açılış kurdeleleri kesilip, MIP çalışanlarına çiçek takdim edildi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

beyaz tesettür elbiseAyakkabıBot ve çizmeGünlük ayakkabıBot ayakkabı modelleriÇizme ayakkabıTerlik ayakkabıSandaletBabetSpor ayakkabıTopuklu ayakkabıİç giyimMayoÇorapPijama takımıGece elbisesiPlaj giyimGiyimBüyük bedenEtekTrenckottarz eşofman takımları bayanMontGömlekPantolonT-shirtSweatshirtKırmızı elbiselerCeketÇantaÇanta aksesuarlarBebek bakım çantasıSpor çantaOkul çantasıLaptop çantasıPortföy çantaBel çantasıPostacı çantasıEl çantasıSırt çantaBebek bakım çantasıOmuz çantası