MERSİN-ANTALYA ARASI 150 DAKİKA KISALIYOR « Manşet Mersin | Mersin Haber Sitesi

SON DAKİKA

“MERSİN’İN KANAYAN YARASI”

GENEL, KÖŞE YAZILARI, YEREL HABERLER

ÇUKUROVA HAVALİMANI AÇILIŞINA YÖNELİK HAZIRLIKLAR DEVAM EDİYOR

DÜNYA, EKONOMİ, GENEL, GÜNDEM, TEKNOLOJİ, YEREL HABERLER

ARABANIZ KAPIDA YATMASIN!

EKONOMİ, GENEL, YEREL HABERLER

MERSİN-ANTALYA ARASI 150 DAKİKA KISALIYOR

Bu haber 25 Mayıs 2024 - 15:00 'de eklendi ve 261 kez görüntülendi.

Vali Ali Hamza Pehlivan, Mersin Antalya arasını, bütün çalışmalar tamamlandığında 150 dakika kısaltıp yaklaşık 5 saate düşürecek olan Akdeniz Sahil Yolu Projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Akdeniz Sahil Yolu Projesi kapsamında Gülnar İlçesi Büyükeceli – Gözce arasında yapımı devam eden viyadük ve tünel çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Pehlivan, 5. Bölge Müdürü İlhan Aytekin’den bilgiler aldı.
Vali Pehlivan incelemelerin ardından yaptığı basın açıklamasında; ”Akdeniz Sahil Yolu Projesi hem Mersin İlimiz hem bölgemiz,bölgedeki illerimiz hem de ülkemiz açısından çok önemli, stratejik ve en büyük karayolu projelerinden biridir.
Mersin ile Antalya İlini birbirine bağlayan bir projesidir. İki İlimiz arasındaki toplam yol uzunluğu yaklaşık 500 kilometre olup 264 kilometresi Mersin İlimizin sınırları içerisinde kalmaktadır. Bu proje ile bu uzunluk ilk etapta 228 kilometreye inmek suretiyle 36 kilometrelik bir kısalma sağlamaktadır. Bu 228 kilometrenin bugüne kadar Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın himaye ve desteklerinde Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) ve Mersin Kara Yolları Bölge Müdürlüğünün yapmış olduğu ihaleler çerçevesinde 203 kilometresi bölünmüş yol ve bitümlü sıcak karışım(BSK)’lı olarak tamamlanıp vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuş durumdadır.


Geriye kalan 25 kilometrede ise çalışmalar devam etmektedir. Şu anda Büyükeceli- Gözce arasındaki yol yapım inşaat alanındayız. Gördüğünüz gibi bir yandan viyadük çalışmaları bir yandan T-3 tünelinde çalışmalar devam ediyor. Burada görmüş olduğunuz tünelde şu anda betonlama çalışmaları yapılıyor. Toplamda iki tüp 13 kilometre uzunluğunda ve bu sene itibariyle en az 8 kilometresinin betonlama çalışmaları bitecek.
Akdeniz sahil yolunda toplamda 28 tünelimiz bulunmaktadır. 28 tünelin de 16’sı tamamlanmış ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Yine bu yol güzergahında 16 viyadük bulunmakta olup 16 viyadüğün de 8’i bitirilmiş ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Güzergahta yer alan 8 köprünün tamamının inşaatı bitirilmiştir
Ayrıca 3 farklı seviyeli kavşaktan 2’si tamamlanmış durumdadır.” sözleriyle devam eden Vali Pehlivan ; “Burada bugüne kadar olduğu gibi bugün de çalışmalar devletimizin gücüyle, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın desteğiyle yoğun bir şekilde devam ediyor. Şu anda 9 ayrı ihale kapsamında çalışmalar gerçekleştirilmektedir. Anamur, Kaledran istikametinde 11 kilometre olan 6 tünel ve 7 viyadükten oluşan kısmın ihalesi de geçen yıl yapılmak suretiyle ihale edilmemiş kısım kalmadı. Antalya tarafını da takip ediyoruz. Orada da toplamda yaklaşık 12 kilometre uzunluğunda bir tünelin yapımına devam edilmektedir.
Geçmişte 12- 13 saat süren bu yolda ulaşım halihazırda bitirilen 203 kilometre bölünmüş yol sayesinde yaklaşık 5-6 saatlere kadar inmiş durumda. Yolun tamamı bitirildiğinde 110 dakikası Mersin sınırları içinde olmak üzere toplamda 150 dakika zaman tasarrufu sağlanacak. Vatandaşlarımız bu yolda daha güvenli,daha hızlı ve daha konforlu bir şekilde seyahat edecek. Tamamlanan kısımlarda bu standartlar sağlanmış durumdadır.
Yol boyunca geçen yıl 3 tünel 3 viyadük tamamlanarak hizmete açılmıştı. Bu sene tünel ve viyadük inşaatlarının devam etmesi yanında, 7 kilometre (bitümlü sıcak karışım) BSK’lı onarım çalışması bitirilecek. Aydıncık şehir geçiş 1.6 kilometre bu yıl itibariyle bitirilecek. Anamur şehir geçişi, Nükleer Santral viyadüğü, Altınorfoz viyadüğü bitirildi, vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. Erdemli şehir geçişi 3.6 kilometre çalışma da bu sene itibariyle (bitümlü sıcak karışım) BSK’lı olarak bitirilecek. Erdemli çevre yolunda 3.1 kilometrelik çalışma bitirildi. Vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu.

Bu yol başta Mersin ve Antalya illeri olmak üzere bölgemizin ve ülkemizin ekonomisine çok önemli getiriler sağlayacaktır. Tarım,turizm, ticaret,lojistik gibi bir çok sektör daha da fazla ivme kazanacaktır.
Proje kapsamında yürütülen çalışmaları; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız ve Karayolları Genel Müdürlüğümüzle iletişim, koordinasyon içerisinde Karayolları Bölge Müdürlüğümüz ile birlikte yakından takip ediyoruz.
Bu çalışmalara verdikleri desteklerden dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, İlimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımıza, Karayolları Genel Müdürlüğümüze, Bölge Müdürlüğümüze ve burada A’dan Z’ye görev yapan bütün çalışanlarına kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
Tamamlanan ve hizmete açılan kısımların vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.
Programa, Aydıncık Kaymakamı Selahattin Hıdır, Gülnar Kaymakam V. Yusuf Ziya Yaktı, İl Emniyet Müdürü Kâmil Karabörk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, Karayolları 5. Bölge Müdürü İlhan Aytekin,proje ve teknik kontrol ekibi ile yüklenici firma yetkilileri katıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        beyaz tesettür elbiseAyakkabıBot ve çizmeGünlük ayakkabıBot ayakkabı modelleriÇizme ayakkabıTerlik ayakkabıSandaletBabetSpor ayakkabıTopuklu ayakkabıİç giyimMayoÇorapPijama takımıGece elbisesiPlaj giyimGiyimBüyük bedenEtekTrenckottarz eşofman takımları bayanMontGömlekPantolonT-shirtSweatshirtKırmızı elbiselerCeketÇantaÇanta aksesuarlarBebek bakım çantasıSpor çantaOkul çantasıLaptop çantasıPortföy çantaBel çantasıPostacı çantasıEl çantasıSırt çantaBebek bakım çantasıOmuz çantası