TGF “SGK’NIN ALDIGI KARAR BASINI BİTİRME OPERASYONUDUR” « Manşet Mersin | Mersin Haber Sitesi

SON DAKİKA

“MERSİN’İN KANAYAN YARASI”

GENEL, KÖŞE YAZILARI, YEREL HABERLER

ÇUKUROVA HAVALİMANI AÇILIŞINA YÖNELİK HAZIRLIKLAR DEVAM EDİYOR

DÜNYA, EKONOMİ, GENEL, GÜNDEM, TEKNOLOJİ, YEREL HABERLER

ARABANIZ KAPIDA YATMASIN!

EKONOMİ, GENEL, YEREL HABERLER

TGF “SGK’NIN ALDIGI KARAR BASINI BİTİRME OPERASYONUDUR”

Bu haber 28 Mayıs 2024 - 17:39 'de eklendi ve 627 kez görüntülendi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’nın kurum adına yapılan gayrimenkul satışlarında gazete ilanı için ön görülen rayiç bedel sınırının 5 kat arttırılmasına tepki gösterdi. Karaca “ Sanki birileri, gazeteleri bitirmek için düğmeye basmış, tüm şartları zorluyorlar” dedi.

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca’nın konuyla ilgili açıklaması şöyle:
Bir süre önce yayınlanan genelgeyle kurumlara gazete alımını ve basın kuruluşlarına ilan verilmesini yasaklayan anlayış gazeteleri tümüyle bitirmeye karar vermiştir. Son olarak Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’nın kurum içi yayınladığı genelgeyle, kurum adına yapılan gayrimenkul satışlarında gazete ilanı için öngörülen rayiç bedel sınırını 500 bin liradan 2 buçuk milyon liraya çıkardı. Bu kararla gazetelerin resmi ilan gelirleri önemli ölçüde düşecek. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’nın 2 buçuk milyon liranın altındaki satışları nasıl duyuracağını da çok merak ediyoruz.

Biz Anadolu ve Trakya basının temsilcisi Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak, yerel basının demokrasinin kaleleri olduğuna inanıyor ve yerel basını bitirecek bu uygulamalardan vazgeçilmesini diliyoruz. Basından tasarrufun, demokrasiye ve özellikle yerel demokrasiye zarar vereceğinin bilinmesini istiyor ve basına yönelik bu kararlardan vazgeçilmesini diliyoruz.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

beyaz tesettür elbiseAyakkabıBot ve çizmeGünlük ayakkabıBot ayakkabı modelleriÇizme ayakkabıTerlik ayakkabıSandaletBabetSpor ayakkabıTopuklu ayakkabıİç giyimMayoÇorapPijama takımıGece elbisesiPlaj giyimGiyimBüyük bedenEtekTrenckottarz eşofman takımları bayanMontGömlekPantolonT-shirtSweatshirtKırmızı elbiselerCeketÇantaÇanta aksesuarlarBebek bakım çantasıSpor çantaOkul çantasıLaptop çantasıPortföy çantaBel çantasıPostacı çantasıEl çantasıSırt çantaBebek bakım çantasıOmuz çantası