1. HAMSİ FESTİVALİ’NE MERSİNLİLER YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ « Manşet Mersin | Mersin Haber Sitesi

SON DAKİKA

1. HAMSİ FESTİVALİ’NE MERSİNLİLER YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Bu haber 06 Mart 2022 - 16:01 'de eklendi ve 146 kez görüntülendi.

Mersin Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlemiş olduğu 1. Mersin Hamsi Festivali “Hayden Horona” sloganıyla gerçekleştirildi.

Mersin Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlemiş olduğu 1. Mersin Hamsi Festivali “Hayden Horona” sloganıyla gerçekleştirildi.
Haber / İmren SARI
Mersin Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği ve Büyükşehir Belediyesi’nin de destek verdiği, 4 Mart Cuma günü Forum Alışveriş Merkezinin yanındaki Yenişehir Etkinlik alanında açılışı gerçekleştirilen 1. Mersin Hamsi Festivali’nin 2. gününde de vatandaş yoğun ilgi gösterdi.
Binlerce Karadenizli ve Mersinli, Hamsi Festivali’nde bir araya gelerek karadenizli sanatçıların şarkılarını dinlerken yöresel standları gezip keyifli dakikalar geçirdi.

Bunun yanı sıra etkinlik programının ilerleyen saatlerinde Horon dansını ve Karadenizli İMERA grubunun konseriyle de Mersinliler şarkılara eşlik ettiler.

Yetkililerden aldığımız bilgiye göre 1 ton civarında dağıtılan ekmek arası hamsi kuyruğu ise son zamanların en dikkat çekici kuyruğu oldu. Labirent gibi iç içe kıvrılıp giden kuyruğun fotoğraflarını çeken vatandaşlar sosyal medyada paylaştılar.

1. Hamsi Festivali’ne Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan ve Meclis Başkanı Hamit İzol ile Mersin Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Başkanı Hasan Engin ve binlerce vatandaşın yanı sıra basın mensupları da festivale katıldı.

Festivalde Protokol üyeleri birer birer konuşma yaptı.

Mersin Valisi Ali İhsan Su, festival programında yaptığı konuşmasında; Mersin’in tarihten günümüze birçok medeniyetin kültürünü içerisinde barındıran çok güzel bir şehir olduğunu ifade etti. Vali Su; “Her ilin öne çıkan sektörleri vardır. Biz Mersin olarak her sektörde öne çıktığımız gibi kültürel zenginlik açısından da en önden gelen illerden biriyiz. Mersin’de bugün Karadeniz kültürünü görmüş olacağız. Bu vesile ile bu güzel organizasyonu gerçekleştiren başta Başkan Özdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, organizasyonun başarılı geçmesini diliyorum.”

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

beyaz tesettür elbiseAyakkabıBot ve çizmeGünlük ayakkabıBot ayakkabı modelleriÇizme ayakkabıTerlik ayakkabıSandaletBabetSpor ayakkabıTopuklu ayakkabıİç giyimMayoÇorapPijama takımıGece elbisesiPlaj giyimGiyimBüyük bedenEtekTrenckottarz eşofman takımları bayanMontGömlekPantolonT-shirtSweatshirtKırmızı elbiselerCeketÇantaÇanta aksesuarlarBebek bakım çantasıSpor çantaOkul çantasıLaptop çantasıPortföy çantaBel çantasıPostacı çantasıEl çantasıSırt çantaBebek bakım çantasıOmuz çantası