109. YIL DÖNÜMÜ’NDE ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANILDI « Manşet Mersin | Mersin Haber Sitesi

SON DAKİKA

109. YIL DÖNÜMÜ’NDE ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANILDI

Bu haber 18 Mart 2024 - 19:08 'de eklendi ve 94 kez görüntülendi.

Vali Ali Hamza Pehlivan’ın katılımıyla, Mersin İlimizde “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu Yıl Dönümü” vesilesiyle, Mersin Şehitlik Anıtı ve Mersin Şehitliği’nde tören düzenlendi.

Programda, Valimiz Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Bedri Dursun, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Mersin Şube Başkanı Halit Şahin tarafından Şehitlik Anıtına çelenk sunuldu. Saygı atışı yapılması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşımız okundu. Mehmet Akif Ersoy Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi tarafından şiir okunan anma programında daha sonra Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Mersin Şube Başkanı Halit Şahin ile Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Dz. Üsteğmen Yavuz Kaya tarafından günün anlam ve önemine dair birer konuşma yaptı.

Valimiz Ali Hamza Pehlivan, Şehitlik Defteri’ni imzalayarak deftere yazdığı metni okudu. Vali Pehlivan, Şehitlik defterine yazdığı metinde şu ifadelere yer verdi:”

Aziz Şehitlerimiz!

 

‘Ya Şehit olurum ya da Gazi’ anlayışıyla yola çıkarak verdiğiniz vatan savunması mücadelesinde gövdenizi siper ettiniz, canınızı ortaya koydunuz, rengini kanınızdan alan ay yıldızlı al bayrağımızı boynu bükük bırakmadınız, gönderden indirtmediniz, özgürce, nazlı nazlı dalgalanmasını sağladınız.

Bu kutsal vatan topraklarının ilelebet öz yurdumuz olarak kalacağını asil kanlarınızla yazdığınız kahramanlık destanlarıyla tescillediniz.

Vatanımız, devletimiz, milletimiz, milli ve manevi değerlerimiz uğruna can verip Allah katında en yüce makamlardan olan Şehitlik mertebesine eriştiniz, sevgili Peygamberimize komşu oldunuz.

Yaptığınız fedakarlıkların bedelinin dünyevi hiçbir karşılıkla ödenmeyeceğinin bilincindeyiz.

Adınızı altın harflerle yazdırdığınız tarihe dahi sığmadığınız ancak ebediyetin yüceliğinizi taşıyabileceğinin idrakindeyiz.

Sizler gibi kahramanlarımız sayesinde bu güzel yurdumuzda, şanlı bayrağımızın altında, minarelerden yankılanan, ezanın şahitliğinde hür ve bağımsız olarak yaşadığımızın farkındayız.

Bu duygularla bugün, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümünde Şehitlerimizi anma günü vesilesiyle huzurunuzdayız.

Bu vesileyle sizlere duyduğumuz minnetin, sevgi ve hürmetin milletimizin her bir ferdinin yüreğinde sonsuza kadar yaşayacağını, huzurunuzda bir kez daha güçlü bir şekilde vurguluyoruz.

Yaptığınız fedakarlıkları asla unutmayacak, asla unutturmayacak, emeklerinizi asla boşa çıkarmayacak; sizlerden devraldığımız mirasa dört elle sarılacak, sahip çıkacağız. Çanakkale’yi, Gazi Mustafa Kemal önderliğinde verilen Kurtuluş Savaşı’nı zaferlerle destanlaştıran kahraman Şehitlerimiz.

Şanlı tarihimiz boyunca vatan toprağının kara bağrında sıra dağlar gibi duran kahraman Şehitlerimiz!
Vatanımızı parçalamak Milletimizi tarih sahnesinden indirmek isteyen düşman ordularına geçit vermediniz ve sizden sonraki nesillere bağımsız bir ülke teslim ettiniz.
Bugün de evlatlarınız, torunlarınız, bu Şehitlikte ve yurdumuzun dört bir yanındaki Şehitliklerde yatan asker, polis, jandarma Şehitlerimiz, Gazilerimiz onların silah arkadaşları, güçlü devletimiz, necip milletimiz, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü bozmaya yeltenen şer odaklarına, hain terör örgütlerine onların dahili ve harici destekçilerine, teröre ve uzantılarına alan açmaya çalışanlara asla geçit vermemiştir, vermeyecektir. Canı pahasına mücadelesini sürdürmektedir, sürdürecektir.

Açtığınız tam bağımsızlık yolunu yolumuz bilerek, fedakarlıklarınızdan ilham alarak, vatan aşkını nesilden nesile taşımak üzere gönlümüze nakşederek; milletçe tek yürek tek yumruk halinde Türkiye’mizin daha güçlü yarınlarına ulaşmak, ülkemizi her alanda muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz.

Aziz Şehitlerimiz!
Her daim zihnimizde her daim kalbimizdesiniz. Bu anlamlı günde sizleri minnetle, saygıyla, rahmetle yad ediyoruz.
Ruhunuz şad olsun! ”.

 

Şehitler Anıtının önündeki törenin devamında Şehitlik’e geçildi. Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Anma programında Vali Pehlivan, beraberindekiler ile birlikte Aziz Şehitlerimizin kabirlerine karanfil bıraktı, Şehitlerimizin aileleri ve yakınları ile görüştü, taziyelerini iletti.

 

Mersin Akbelen Şehitliği’nde düzenlenen programa; il protokolü, şehit ailelerimiz, gazilerimiz, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

beyaz tesettür elbiseAyakkabıBot ve çizmeGünlük ayakkabıBot ayakkabı modelleriÇizme ayakkabıTerlik ayakkabıSandaletBabetSpor ayakkabıTopuklu ayakkabıİç giyimMayoÇorapPijama takımıGece elbisesiPlaj giyimGiyimBüyük bedenEtekTrenckottarz eşofman takımları bayanMontGömlekPantolonT-shirtSweatshirtKırmızı elbiselerCeketÇantaÇanta aksesuarlarBebek bakım çantasıSpor çantaOkul çantasıLaptop çantasıPortföy çantaBel çantasıPostacı çantasıEl çantasıSırt çantaBebek bakım çantasıOmuz çantası