ATATÜRK’ÜN MERSİN’E GELİŞİNİN 101. YILDÖNÜMÜNDE MERSİN TREN GARINDA TEMSİLİ KARŞILAMA TÖRENİ DÜZENLENDİ « Manşet Mersin | Mersin Haber Sitesi

SON DAKİKA

ATATÜRK’ÜN MERSİN’E GELİŞİNİN 101. YILDÖNÜMÜNDE MERSİN TREN GARINDA TEMSİLİ KARŞILAMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Bu haber 18 Mart 2024 - 14:37 'de eklendi ve 26 kez görüntülendi.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Mersin’e gelişinin 101. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen tören Mersin Tren Garında temsili karşılama töreni ile başladı.

ĺ

Programda Valimiz Ali Hamza Pehlivan; beraberinde Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile birlikte, Atatürk’ün trenle İlimize gelişini temsil eden treni karşılayarak trenden inen Muharip Gaziler Derneği Başkanı Kemal Gülbeyaz’ın takdim ettiği Türk Bayrağı’nı öperek teslim aldı. Vali Pehlivan ve beraberindeki heyet tarafından, Gazilere çiçek takdim edildi.

Vali Pehlivan ve beraberindeki heyet daha sonra, Tren Garından çıkarak İstiklal Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanına doğru kortej halinde yürüyüş gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Öğrenciler tarafından okunan şiirler ve Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile program sona erdi.

Programa; il protokolü, şehit ailelerimiz, gazilerimiz, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

beyaz tesettür elbiseAyakkabıBot ve çizmeGünlük ayakkabıBot ayakkabı modelleriÇizme ayakkabıTerlik ayakkabıSandaletBabetSpor ayakkabıTopuklu ayakkabıİç giyimMayoÇorapPijama takımıGece elbisesiPlaj giyimGiyimBüyük bedenEtekTrenckottarz eşofman takımları bayanMontGömlekPantolonT-shirtSweatshirtKırmızı elbiselerCeketÇantaÇanta aksesuarlarBebek bakım çantasıSpor çantaOkul çantasıLaptop çantasıPortföy çantaBel çantasıPostacı çantasıEl çantasıSırt çantaBebek bakım çantasıOmuz çantası