Avukat Alper Şahinoğlu’nun kaleme aldığı “Son Gün Girit 1896” adlı kitabı tüm kitap satış sitelerinde.
Ege’nin güneyinde kuzey rüzgarlarıyla dövülerek şekillenmiş Girit Adası ve 1896 yazında adada yaşanmış gerçek hayatları kaleme alan Yazar Şahinoğlu, Girit Adası’ndan yelkenli bir kayığa binerek kaçmak zorunda kalan, İbrahim ve ailesinin adadaki son günlerini yazdı.
Tarihe meraklı okurseverlerin keyifle okuyacağını belirten Alper Şahinoğlu şunları söyledi:
“Roman, benim için uzun uzadıya, ana düşünceyi desteklemeyecek bir betimleme mecrası bulma fırsatı değildir. Romanı roman yapan; bir meselesinin olması, karakterin bu meselenin girdabında olması ve meseleyle başa çıkma çabasının anlatısıdır. Bir karakteri, bir nehiri, bir ağacı saatlerce ve gereğinden fazla betimlemeye çalışmak okuyucuya hayal kurduracak bir şeydir” dedi.
Kitabın içeriğinden ve adının nereden geldiğini kısaca anlatan Av. Şahinoğlu, ilk sayfalarda iki eski dost fiziksel olarak çatışmaktayken, ilerleyen sayfalarda bu iki ana karakterin aslında kendisiyle çatışmasına şahit oluyoruz.
Dışsal çatışmalar, kavgalar, patlayan silahlar son bulsa da, içsel çatışmalar romanı ele geçirmekte. Bütün kaçış ve kovalamaca hikayesinin aslında içsel çatışmalarının çevresinde şekillendiğini, kitabın adının ise İbrahim ve ailesinin Girit Adası’nda geçirdiği son günün hikayesini okuyucuyla buluşturduğum için bu nedenle kitabımın adı “Son Gün, Girit 1896” oldu.
Okurseverlere seslenen Yazar Şahinoğlu, bizi destekleyen herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum dedi.