BİRLİK HABER-SEN İL BAŞKANI ÖZMEN: “BİRLİKTEN GÜÇ DOĞAR” « Manşet Mersin | Mersin Haber Sitesi

SON DAKİKA

BİRLİK HABER-SEN İL BAŞKANI ÖZMEN: “BİRLİKTEN GÜÇ DOĞAR”

Bu haber 02 Eylül 2020 - 17:59 'de eklendi ve 149 kez görüntülendi.

Birlik Haber-Sen Mersin İl Başkanı Musa Özmen basın açıklamasında bulundu.

Özmen açıklamasında;

“30 Ağustos Zafer Bayramı haftanızı tebrik eder, Şehit ecdadımıza rahmetler dilerim. İnşallah Şanlı Milletimiz tarihte olduğu gibi gelecekte de nice zaferlerle dünyada adaletin sağlanmasında öncülük edecektir.

Ülkemizde ve tüm dünyada Covit- 19 salgını nedeniyle gerek iş hayatımızda gerekse özel hayatlarımızda bazı sıkıntılar çekmekteyiz. Pandemi konusuyla ilgili Devletimiz ve bilim kurulları, sağlık örgütlerimiz gerekli önlemleri almışlar, almaya da devam etmektedirler. Sahada Milletimize hizmet sağlayan başta Güvenlik güçlerimiz, Sağlık ekiplerimiz ve PTT kurumumuz canını dişine takarak her türlü fedakârlıkta bulunmaktadırlar. Bu kapsamda Memur Sen ‘e bağlı Birlik Haber Sendikası olarak, Memur-Sen Genel Başkanı ile sahada maske dağıtımı destek ödemesi dahil birçok PTT hizmetine katılarak farkındalık oluşturmayı hamdolsun başardık” diyerek Musa Özmen sözlerine şöyle devam etti;

“PTT A.Ş. Genel Müdürlüğünden istediğimiz pandemi destek ödemesini statü farkı gözetmeden tüm çalışanlarımıza kazandırdık. Mersin özelinde; Başmüdürlük makamıyla yetkili sendika olarak yaptığımız görüşmelerde, Cumhurbaşkanlığı genelgesine atıfta bulunarak taleplerimizi ilettik. Bunlardan; Şube kapama, esnek çalışma, dönüşümlü çalışma vs.   ayrıca ilave olarak sendika imkanlarını da devreye sokarak kendi dezenfekte ekibimizide kurduk. Maske, eldiven gibi donanımlara en önce ulaşım sağlamayı başardık. Süreç içinde gerek il sağlık kurumu, Filyasyon merkezi, Hıfzısıhha Kurulu gibi kurumlarla iletişim kurduk. Gerektiğinde Başmüdürlüğümüzden ayrı olarak arkadaşlarımız ve merkezlerimiz için bizzat kendimiz devreye girdik. Tüm bunların yapılması bir tarafa devletin tek yetkili kurumu Sağlık Bakanlığının, İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’nün görevlendirdiği kurulun  bir pandemi mücadele politikası var.

Biz PTT Başmüdürlüğünün İş Sağlığı ve İşçi Güvenliği ile ilgili kurulu göreve davet ettik. Covid 19’a maruz kalmış personeli sokak sokak, kapı kapı gezdirilmesinin sakıncalarına dikkat cektik. Bilim kurulu önerilerine uygun olacak; Virüs belirtisi gösteren çalışanlarımız başta, kendisini iyi hissetmeyen, gerek psikolojik, gerekse etik olarak çalışan arkadaşlarımıza kolaylıklar sağlanmasını talep ettik. Burada üst yönetim emir ve genelgelerinde ve işyerlerinize özel oluşan şartlara göre yönetimin inisiyatif alması gerektiğini söyledik. Takibinde olduğumuz konulardan gerekenleri üst bürokrasi makamlarına ilettik. Gerek Yerelde Gerekse Genelde kurumumuz yetkililerinden pandemi konusuyla ilgili ihmalleri olanlar elbette zamanı geldiğinde yetkililer tarafından değerlendirileceğinden hiç şüphemiz yoktur. Ancak hepimizin bildiği gibi; Merkez kapatma, kişileri karantinaya alma, herkese test yapma gibi bir çalışma yapılması İl sağlık Müdürlüğünün Covid 19 a maruz kalmış bireylere yakın temasta bulunduğu kişileri sorması ve alacağı cevaba göre uygulandığı malumumuzdur… Virüse maruz kalan personelin beyanıyla verdiği isimler Şüpheli hastalık/Gözlem altına alınması gereken teşhisi ile ilk etapta karantina sürecine alınmaktadır. Kısaca karantina işlemi İl sağlık Müdürlüğü nün vereceği karar üzerine gerçekleşen bir işlemdir.
Biz yetkili sendika olarak Yerelde: Yemekhane, Paso, Misafirhaneler, toplantı salonları, işyerlerinizde fiziki ortamların çalışan sağlığına uygun hale getirilmesi, araçlar, gereçler, çalışanın mutlu ve verimli olacağı yerde konumlandırılması, başarı sahibinin liyakıtına dikkat çekmek, yetenek ve kabiliyet sahiplerini branşlarında değerlendirilmesinin gerektiği gibi bir sürü konuların yanı sıra, genelde; Gişe tazminatı, araç kullanma ücreti, eş parası, çocuk yardımı, tayin bedeli, yol parası,Mesaide haftalık 40 saat uygulamasının kaldırılması, yıllık izinlerin devri, ölüm, doğum, hac izinleri, cuma namazı izni, başörtüsü, kılık kıyafet itaatsizliği derken birçok kazanıma çalışan adına imza attık.”

PTT çalışanlarına seslenen Musa Özmen, “Sendika demek hak hukuk mücadelesini örgütlü gücümüzle vermek demektir.
Biz ne iktidara ortak, ne kurum yönetimine ortak, ne de o tanıdık bu bizden diyerek referanslara ihtiyacımız var.  Tek ihtiyacımız olan üretimden gelen gücümüzü birlik ve beraberlik içinde kullanmak.
Birlikten güç doğar diyerek; Maske, Mesafe ve Temizlik kurallarına uymanız dileğiyle sağlıklı yarınlar diliyorum. Kalın sağlıcakla.” şeklinde konuştu. Kaynak: Haber Merkezi

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

beyaz tesettür elbiseAyakkabıBot ve çizmeGünlük ayakkabıBot ayakkabı modelleriÇizme ayakkabıTerlik ayakkabıSandaletBabetSpor ayakkabıTopuklu ayakkabıİç giyimMayoÇorapPijama takımıGece elbisesiPlaj giyimGiyimBüyük bedenEtekTrenckottarz eşofman takımları bayanMontGömlekPantolonT-shirtSweatshirtKırmızı elbiselerCeketÇantaÇanta aksesuarlarBebek bakım çantasıSpor çantaOkul çantasıLaptop çantasıPortföy çantaBel çantasıPostacı çantasıEl çantasıSırt çantaBebek bakım çantasıOmuz çantası