“BUGÜN 23 NİSAN” « Manşet Mersin | Mersin Haber Sitesi

SON DAKİKA

“MERSİN’İN KANAYAN YARASI”

GENEL, KÖŞE YAZILARI, YEREL HABERLER

ÇUKUROVA HAVALİMANI AÇILIŞINA YÖNELİK HAZIRLIKLAR DEVAM EDİYOR

DÜNYA, EKONOMİ, GENEL, GÜNDEM, TEKNOLOJİ, YEREL HABERLER

ARABANIZ KAPIDA YATMASIN!

EKONOMİ, GENEL, YEREL HABERLER

“BUGÜN 23 NİSAN”

Bu haber 24 Nisan 2022 - 20:23 'de eklendi ve 87 kez görüntülendi.

Başlangıç 1920 ve bugün 2020 ve bitmeyen bir sevgi. Bugün evet bugün 23 nisan çocuklara edilmiş bir armağan.

Çocuklar neyi temsil eder bilirmisiniz bence ebediyeti, yeniden doğuşu yani sonsuzluğu temsil eder.

Bugün sadece çocuk bayramı değil ulusal egemenlik ve çocuk bayramı. Ulusal  egemenlikten anlaşılması gereken’ i doğru anlayabiliyormuyuz acaba. Burada bir ulusta kişinin kullanacağı egemenlik kastedilmemiş, bütün ulus tarafından kullanılacak bir egemenlikten  bahsedilmiş. 

Masumlar ülkesi olarak kurulan Cumhuriyet büyük özveri ve çabalarla bugüne geldi. 

İlkelerle binbir ızdırapla  ve vicdanla başlayan kuruluş günleri ve üretimi destekleyen vizyonla ve hep yeni yetişen nesillerle bugüne kadar geldi. Ülkeyi hep bir adım öne taşıyan güçlü yarınların temsilcisi  çocuklar oldu. 

Kimdi bu çocuklar? Geçmişte dedelerimiz ninelerimiz, sonrasında annelerimiz  babalarımız, şimdi ise biz gelecekteyse çocuklarımız ve torunlarımız güçlü yarınlarımızın öncüsü olacaklardır. 

Güçlü yarınlar güçlü çocuklarla ancak mümkün olabilecektir. Güçlü yarınlar için öğretmenlerimize, ebeveynlere çok büyük görevler düşmektedir.  Vicdan  sahibi eğitimli bir kuşak yetiştirmek hepimizin görevi olmalı bu görevde bütün yetişkinlere pay düşmektedir.

Güçlü yarınlar için yetişkin kuşak çiftliğin tek Traktörü, köylünün tek eşşeği gibi çalışmalı ve çabalamalı.

Öyle bir kuşak olmalıki çalışkan olmalı vicdan sahibi olmalı eğitimli olmalı üretmeli üretene saygı duymalı. Torpili değil; liyakatı, pozitif ilimi esas almalı. Yakınlarını kamu bütçesiyle değil kendi bütçesiyle koruyup kollamalı. 

Bugün 23 nisan aslında çok şey anlatmak istiyor insan. Çocuklar, eğitim ve üretim bu ülkenin geleceğidir. Dikkat ederseniz adaletten hiç bahsetmedim ama eğitim ve vicdan yan yana olursa Adalet’te kendiliğinden gelecektir.

Unutmayalımki bir ulusu yok etmek ancak ve ancak eğitim kalitesini düşürmekle mümkündür.  İste o zaman Adalet ölür, Sağlık ölür, insanlık ölür, ekonomi ölür.

Yarınlarımızı yetiştirmek hepimizin görevidir.

Op. Dr. Cüneyt Kavakckavak@yahoo.com

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

beyaz tesettür elbiseAyakkabıBot ve çizmeGünlük ayakkabıBot ayakkabı modelleriÇizme ayakkabıTerlik ayakkabıSandaletBabetSpor ayakkabıTopuklu ayakkabıİç giyimMayoÇorapPijama takımıGece elbisesiPlaj giyimGiyimBüyük bedenEtekTrenckottarz eşofman takımları bayanMontGömlekPantolonT-shirtSweatshirtKırmızı elbiselerCeketÇantaÇanta aksesuarlarBebek bakım çantasıSpor çantaOkul çantasıLaptop çantasıPortföy çantaBel çantasıPostacı çantasıEl çantasıSırt çantaBebek bakım çantasıOmuz çantası