“HİÇ BİR ÖĞRENCİMİZİ MAĞDUR ETMEYECEĞİZ” « Manşet Mersin | Mersin Haber Sitesi

SON DAKİKA

“HİÇ BİR ÖĞRENCİMİZİ MAĞDUR ETMEYECEĞİZ”

Bu haber 11 Mart 2023 - 12:21 'de eklendi ve 69 kez görüntülendi.

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, OKULLARIMIZ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU:

Vali Pehlivan yaptığı açıklamada; “Deprem sonrası, teknik ekiplerimiz marifetiyle İlimizdeki kamu binalarında tespit çalışması başlattık. Bu bağlamda özellikle okullarımızın depreme karşı dayanıklılık durumuna yönelik performans testleri yaptırdık. Teknik tespitlere istinaden bazı okullarımızı boşaltmak durumunda kaldık. Bu hasarlar deprem sonrası ortaya çıkmış olmakla birlikte Mersin İlimizde her yıl ortalama 20 civarında okulumuzu yeniliyorduk. İlimizde toplam 1.365 okulumuz var. Okullarımızın çoğunluğunu yıllar içerisinde Deprem Yönetmeliğine uygun hale getirmiştik. Bu konudaki çalışmalar, yatırımlar devam ediyor ve bütün okul binalarımızı standart yapıya kavuşturana kadar devam edecek.

Mersin İlimize yakın İllerde meydana gelen depremlerin etkisiyle binası eski okullarımızda hasarlar oluştu.

Velilerimizden müsterih olmalarını, endişeye kapılmamalarını istirham ediyoruz.

Çocuklarımızı,öğrencilerimizi kesinlikle riske etmiyoruz, etmeyeceğiz. Bu nedenle onları binası sağlam okullara naklettik. Hasarlı hale gelen okullarımızın yerine yeni okullar yapmak ve öğrenci nakledilen okullardaki yoğunluğu gidermek için İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde gerekli hazırlıklarımızı, raporlamalarımızı tamamladık, Sayın Milli Eğitim Bakanımızla görüşerek ihtiyaç ve taleplerimizi arz ettik, destek sözü aldık.
Milli Eğitim Bakanlığımızın destekleriyle yeni projelerle, standartlara uygun yeni okullar inşa etmeyi sürdüreceğiz. Yeni okullarımızın inşaat süreci belli bir zaman alacağından dolayı; öğrencilerimizi naklettiğimiz okullardaki yoğunluğu azaltmak için konteyner veya prefabrik okul ve derslikler yapacağız. Öğretmenlerimiz de dahil olmak üzere hiçbir öğrencimizi mağdur etmeyeceğiz. Önceliğimiz, onların güvenli ortamlarda en iyi şekilde eğitim öğretimlerine devam etmeleridir.” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

beyaz tesettür elbiseAyakkabıBot ve çizmeGünlük ayakkabıBot ayakkabı modelleriÇizme ayakkabıTerlik ayakkabıSandaletBabetSpor ayakkabıTopuklu ayakkabıİç giyimMayoÇorapPijama takımıGece elbisesiPlaj giyimGiyimBüyük bedenEtekTrenckottarz eşofman takımları bayanMontGömlekPantolonT-shirtSweatshirtKırmızı elbiselerCeketÇantaÇanta aksesuarlarBebek bakım çantasıSpor çantaOkul çantasıLaptop çantasıPortföy çantaBel çantasıPostacı çantasıEl çantasıSırt çantaBebek bakım çantasıOmuz çantası