KIZILTAN, CHP’DEN MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI OLDU « Manşet Mersin | Mersin Haber Sitesi

SON DAKİKA

KIZILTAN, CHP’DEN MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI OLDU

Bu haber 06 Aralık 2023 - 11:58 'de eklendi ve 75 kez görüntülendi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası önceki dönem başkanı İş İnsanı Ayhan Kızıltan, Cumhuriyet Halk Partisinden Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı oldu.

Türkiye’de yaklaşan yerel seçimler öncesi belediye başkan adaylıklarına hangi isimlerin getirileceği şimdiden büyük merak konusu olmuşken CHP Mersin’de adaylar bir bir ortaya çıkıyor.  CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in aday belirlemede örgüt denetiminde ön seçime yol vermesi, Mersin’deki CHP’ye yakın yapıları hareketlendirdi.

Geçtiğimiz günlerde Mersin’de iş insanlarının Ayhan Kıızltan ismi üzerindeki yoğun baskıları ve lobilerine karşılıksız kalmayan MTSO önceki dönem Başkanı Ayhan Kızıltan adaylık başvurusunun son gününde CHP’den Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı oldu.

MTSO önceki dönem başkanlarından iş insanı Ayhan Kızıltan’ın 5 yıllık başkanlığı süresince Mersin iş dünyasının taleplerini ve beklentilerini en üst düzeyde karşılayan çözüm ve önerileri getirmesi Kızıltan adını gündeme getirdi. Bilindiği üzere ikinci kez seçildiği MTSO Başkanlığı koltuğundan çeşitli pazarlıklar ve entrikalarla ele geçirilmeye çalışılan MTSO Başkanlığı sürecinde kendi meslek gurubundan aday olmamasını gerekçe gösteren bazı isimlerin müdahalesiyle başkanlıktan düşürülmüştü.

Kızıltan’ın MTSO Başkanlığı döneminde barışçıl bir başkanlık dönemi üstlenmesi Mersin kamuoyunda karşılık bulmuş iş dünyasında da olumlu karşılanmıştı.

Ayhan Kızıltan Kimdir?

1957 yılında Mersin’de doğan Kızıltan İlk, orta ve lise eğitimlerini Mersin’de İleri İlkokulu ve Tarsus Amerikan Koleji’nde tamamladı. Ankara Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Bir aile şirketi olan SUMAS Makine Sanayi Şirketinde Üretim, Satış ve Teknik Müdürlükleri yaptı. Kızıltanlar Pompa İmalat Sanayi Şirketini kurdu ve bir aile şirketi olarak çalışmalarına devam etti. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda Meclis ve Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu. Nisan 2018’de Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Kızıltan, TOBB 74. Genel Kurulu’nda da TOBB Genel İdare Kurulu Üyeliğine ile Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu İyi derecede İngilizce bilen Ayhan Kızıltan, evli ve bir çocuk babasıdır.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

beyaz tesettür elbiseAyakkabıBot ve çizmeGünlük ayakkabıBot ayakkabı modelleriÇizme ayakkabıTerlik ayakkabıSandaletBabetSpor ayakkabıTopuklu ayakkabıİç giyimMayoÇorapPijama takımıGece elbisesiPlaj giyimGiyimBüyük bedenEtekTrenckottarz eşofman takımları bayanMontGömlekPantolonT-shirtSweatshirtKırmızı elbiselerCeketÇantaÇanta aksesuarlarBebek bakım çantasıSpor çantaOkul çantasıLaptop çantasıPortföy çantaBel çantasıPostacı çantasıEl çantasıSırt çantaBebek bakım çantasıOmuz çantası