MERSİN EMNİYETİ’NDEN TÜRK POLİS TEŞKİLATI’NIN 178. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ İFTAR PROGRAMI « Manşet Mersin | Mersin Haber Sitesi

SON DAKİKA

EKMEKCİ’DEN RAKİPLERİNE TARİHİ ÇAĞRI

GENEL, GÜNDEM, SİYASET, YEREL HABERLER

MERSİN EMNİYETİ’NDEN TÜRK POLİS TEŞKİLATI’NIN 178. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ İFTAR PROGRAMI

Bu haber 11 Nisan 2023 - 11:10 'de eklendi ve 7 kez görüntülendi.

Vali Ali Hamza Pehlivan, Yıldız Pehlivan Hanımefendi ile birlikte, Türk Polis Teşkilatının 178. Kuruluş Yıldönümü olan 10 Nisan Polis Günü vesilesiyle Toroslar Belediyesi ile İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen iftar yemeği programına katıldı.

4-10 Nisan tarihleri arası Polis Haftası ve 10 Nisan günü Polis Günü etkinlikleri kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nün bahçesinde düzenlenen iftar programında bir konuşma gerçekleştiren Vali Pehlivan; “Türk Polis Teşkilatı’nın 178. kuruluş Yıl dönümünü en iyi dileklerimle kutluyor bütün mensuplarını şükranla selamlıyorum.

Türk Polis Teşkilatı, 1845 yılından bugüne, devletimizin ülkemizin, milletimizin birliği, beraberliği, huzuru, asayişi ve güvenliği için mesai mefhumu gözetmeksizin fedakarca görev yapan devletimizin en köklü teşkilatlarından biridir. Bu teşkilat, kurulduğu günden bu yana gücünü, milli ve manevi değerlerimizden, yasalarımızdan, devletimizden ve milletimizden almaktadır. Aldığı bu güçle yurdumuzun dört bir yanında üstlendiği görev ve sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmektedir.

Edirne’den Kars’a, Sinop’tan Mersin’e kadar yurdumuzun dört bir tarafında polisimiz, vatandaşımızın güvenliğini,huzurunu sağlamak için canla başla görev yapmaktadır.

Polis Teşkilatımız içinde bugüne kadar görevinin sorumluluğunu yerine getirirken şehit olan yüzlerce, binlerce meslek mensubu var. Bütün polis şehitlerimizi ve onların manevi şahsında dünden bugüne, vatanın, birliği ve beraberliği, güçlü geleceği için canını feda eden bütün şehitlerimizi saygıyla,minnetle,rahmetle yad ediyorum. Aynı şekilde gazilerimizden ebediyete irtihal edenleri rahmetle, hayatta olanları şükranla anıyorum.

Güvenlik ve asayiş son derece önemli bir konudur. Kolluk birimlerimiz, Emniyetimiz, Jandarmamız, Sahil Güvenliğimiz, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz Ülkemizin Türkiye’mizin, bu cennet vatanımızın her bir karış toprağını yedi yirmi dört nöbet tutmak suretiyle devletimiz ve milletimiz adına muhafaza etmektedir.

Güvenlik güçlerimiz nöbet tutuyor, hepimiz nöbet tutuyoruz. Bulunduğumuz yerlerdeki görevleri üstlendiğimiz görevleri en iyi şekilde yerine getirme gayretiyle bu nöbetimizi ve vatan borcumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz.

Ramazan ayındayız. Ramazan’ın vermiş olduğu o huzuru, huzur iklimini içten yaşamaya gayret ediyoruz. Bununla birlikte bu ramazan içimiz buruk. Çünkü 6 Şubat’ta büyük depremler yaşadık. Bu iftar programına iştirak eden depremzede ailelerimiz var. Hem burada bulunan ailelerimize hem de depremden etkilenen bütün vatandaşlarımıza ve bütün milletimize bir kere daha geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Kaybettiğimiz canlarımız var. Deprem şehitlerimiz var onlara da Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum. Bu süreçte de kolluk birimlerimiz, emniyet teşkilatımız, önemli görevler üstlendi. Onlara da vermiş oldukları hizmetlerden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Mersin İlimiz, depremden etkilenen illerimizden gelen misafirlerimize ve depremi yaşayan illerimizdeki vatandaşlarımıza yönelik hizmetlerde üzerine düşeni yaptı, yapmaya da devam ediyor.

Devletimiz, milletimiz bütün kuruluşlarıyla kenetlendi ve depremin yaralarını, yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. O şehirler yeniden imar edilecek ve vatandaşlarımız o eski günlerinde inşallah dönecekler.

Kahramanca görevini icra eden ve birlikte mesai arkadaşlığı yapmaktan gurur duyduğumuz Türk Polis Teşkilatı’nın bütün Mensuplarına, vermiş oldukları hizmetlerden dolayı Mersinli hemşehrilerimiz adına teşekkürlerimi sunuyor, 178.kuruluş yıldönümünü içten en iyi dileklerimle kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen iftar programında Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Akdeniz Belediye Başkanı M. Muhammet Gültak ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan da bir konuşma yaptı.
İftar programında yapılan konuşmaların ardından, çocukların eğlenmeleri amacıyla İbiş ile Karagöz ve Hacivat gösterileri sergilendi.

İftar programına Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Kahveci, Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek, Şehit aileleri, Gaziler, depremzede aileler, Emniyet mensupları katıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.