VALİ PEHLİVAN: “MERSİN LİMANI DÜNYANIN 92. BÜYÜK KONTEYNER LİMANI” « Manşet Mersin | Mersin Haber Sitesi

SON DAKİKA

VALİ PEHLİVAN: “MERSİN LİMANI DÜNYANIN 92. BÜYÜK KONTEYNER LİMANI”

Bu haber 18 Mart 2023 - 0:14 'de eklendi ve 61 kez görüntülendi.

Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında, Mersin Limanında yürütülen çalışmalar ile bu bağlamda sunulan hizmetlerin etkinleştirilmesine ilişkin değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Mersin Limanının, Türkiye’nin en büyük, dünyanın 92. büyük konteyner limanı olduğunu vurgulayan Vali Pehlivan, “Mersin Limanı alan olarak 124 hektar büyüklüğünde, aynı sahada faaliyet gösteren en büyük liman olma özelliğine sahip ayrıca 2.6 milyon TEU konteyner kapasitesine, konvansiyonel yükte de 10 milyon ton civarında bir kapasiteye sahiptir. Limanda doğrudan 3 bin kişi, dolaylı olarak da 25 bin kişilik istihdam sağlıyor. Mersin Limanı, konumu itibariyle uluslararası ticaretin kesişme noktasında ve ülkemizin de %50 hinterlandına hitap ediyor.”

Ülkemizin ekonomisinin büyümesi ile birlikte uluslararası ticaretin kesişme noktasında olan Mersin Limanının büyük bir görev icra ettiğini vurgulayan Vali Pehlivan, “Limana gelen bağlantı yollarında oluşan trafiğin azaltılması konusunda hayata geçirilmekte olan Kapılar Projesi tamamlandığında karayolunda oluşan trafik büyük ölçüde azaltacaktır. Liman içerisinde depolanan konteynerler için yeni depolama alanları oluşturulması, kapılarda ve antrepolarda 24 saat çalışma sisteminin sürdürülmesi,limanda sıkışıklık yaşandığında konvansiyonel yüklü gemilerin, deprem için gelen yardım gemilerinin rıhtımları müsait olduğu zamanlarda serbest bölge limanının kullanılması da limandaki iş ve işlemler akışını etkinleştirecektir.” dedi.

Katılımcıların limanda yerine getirilen hizmetlere ilişkin tespit,görüş ve önerilerini paylaştığı toplantıda görüşülen hususlara ilişkin muhtelif kararlar alındı.

Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcısı ve Liman Mülki İdare Amiri İbrahim Küçük, Mersin Gümrük Müdürü Tayfun Şahin, Serbest Bölge Müdürü Kutluhan Büyükyılmaz, Mersin Liman Başkanı Murat Harun Baştürk, Orta Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdür Vekili Betül Aktan, Mersin Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, Mesbaş Genel Müdürü Edvar Mum, MIP Kamu İlişkileri Grup Müdürü Nuri Peker, MIP Operasyon Grup Müdürü Çağdaş Çetinkaya, MIP Ticaret Grup Müdürü Kerem Kavrar, MIP Kamu İlişkiler Genel Koordinatörü Metin Altunsoy, Gümrük Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cebrail Orman katıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

beyaz tesettür elbiseAyakkabıBot ve çizmeGünlük ayakkabıBot ayakkabı modelleriÇizme ayakkabıTerlik ayakkabıSandaletBabetSpor ayakkabıTopuklu ayakkabıİç giyimMayoÇorapPijama takımıGece elbisesiPlaj giyimGiyimBüyük bedenEtekTrenckottarz eşofman takımları bayanMontGömlekPantolonT-shirtSweatshirtKırmızı elbiselerCeketÇantaÇanta aksesuarlarBebek bakım çantasıSpor çantaOkul çantasıLaptop çantasıPortföy çantaBel çantasıPostacı çantasıEl çantasıSırt çantaBebek bakım çantasıOmuz çantası