VEKİL ADAYI YILDIZ: “İKTİDARIMIZDA İSTANBUL SÖZLEŞMESİ VE ANAYASAMIZDA EŞİTLİK İLKESİ REHBERİMİZ OLACAK” « Manşet Mersin | Mersin Haber Sitesi

SON DAKİKA

VEKİL ADAYI YILDIZ: “İKTİDARIMIZDA İSTANBUL SÖZLEŞMESİ VE ANAYASAMIZDA EŞİTLİK İLKESİ REHBERİMİZ OLACAK”

Bu haber 01 Mayıs 2023 - 11:15 'de eklendi ve 16 kez görüntülendi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Adayı Şerife Arıcı Yıldız, “iktidarımızda İstanbul Sözleşmesi ve Anayasamızda eşitlik ilkesi rehberimiz olacak” dedi.

Mersin Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin düzenlediği Kadın Adaylarla Tanışma Toplantısında konuşan Arıcı, Millet İttifakı tarafından  açıklanan ortak mutabakat metninde belirtildiği gibi iktidarımızda, Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak imzalamış olduğumuz CEDAW ve İstanbul Sözleşmesine sadık kalacağız, İstanbul Sözleşmesi’ni yürürlüğe koyacağız. Anayasamızda düzenlenen eşitlik ilkesi kırmızı çizgimizdir.

Kadının yaşamın her alanına eşit olarak katılabilmesi için önündeki engelleri kaldıracağız; eğitime,  istihdama ve siyasete katılımını artırmak için gerekli düzenlemeleri yapacağız, kreşlerle, yaşlı  bakım evleriyle kadının yükünü azaltacağız, aile destekleri sigortası ile ev kadınlarını destekleyeceğiz. Toplumsal cinsiyet eşitliği bilincini geliştirmek için okullara dersler koyacağız” ifadelerine yer verdi.

Bu seçimde de kadınların listelerde gereken şekilde yer almadığına dikkat çeken ve
siyasette kadınların aday listelerini oluşturduklarında başarmış sayılacaklarını belirten Arıcı, her zaman kadınların örgütlü hak mücadelesinin içinde olacağı sözünü verdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

beyaz tesettür elbiseAyakkabıBot ve çizmeGünlük ayakkabıBot ayakkabı modelleriÇizme ayakkabıTerlik ayakkabıSandaletBabetSpor ayakkabıTopuklu ayakkabıİç giyimMayoÇorapPijama takımıGece elbisesiPlaj giyimGiyimBüyük bedenEtekTrenckottarz eşofman takımları bayanMontGömlekPantolonT-shirtSweatshirtKırmızı elbiselerCeketÇantaÇanta aksesuarlarBebek bakım çantasıSpor çantaOkul çantasıLaptop çantasıPortföy çantaBel çantasıPostacı çantasıEl çantasıSırt çantaBebek bakım çantasıOmuz çantası