MUSA ÖZMEN: “KAPILARI SÖKECEK, SESSİZ MODU İPTAL EDECEĞİZ” « Manşet Mersin | Mersin Haber Sitesi

SON DAKİKA

EKMEKCİ’DEN RAKİPLERİNE TARİHİ ÇAĞRI

GENEL, GÜNDEM, SİYASET, YEREL HABERLER

MUSA ÖZMEN: “KAPILARI SÖKECEK, SESSİZ MODU İPTAL EDECEĞİZ”

Bu haber 31 Mart 2023 - 18:31 'de eklendi ve 366 kez görüntülendi.

Gazetemiz Yazarlarından Yeniden Refah Partisi Milletvekili aday adayı Musa Özmen ile özel röportaj gerçekleştirdik.

14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Cumhur ittifakı adayını destekleyecek olan Yeniden Refah Partisi’nin Mersin Milletvekili Aday Adaylarından Musa Özmen ile röportaj gerçekleştirdik.

ÖZEL RÖPORTAJ / İMREN SARI

– Bize biraz kendinizden bahseder misiniz? Musa Özmen kimdir?

Yeniden Refah Partisi Milletvekili Aday Adayı Musa Özmen: Ben Mersin’in Mut ilçesinde 1969 yılında doğdum. Yörük köylü kültüründen bir ailenin 4’ü erkek 3’ü kız 7 kardeşin bir bireyiyim.

1987 yılında Mut Gezende barajı, Hidroelektrik Santrali inşasında işçi olarak çalıştım. 89-91 yılları arasında askerlik görevimi yaptım. 91 den 94 yılına kadar Mut’ta aileme ait market işletmeciliği, kantin işletmeciliği yaparak ticaretle uğraştım. 1994 yılında, PTT’nin açmış olduğu personel alımı sınavlarına katılarak PTT’de Dağıtıcı olarak memurluk hayatına başlamış oldum. Sahada, Dağıtıcı olarak çalışırken kurum içi kariyer sınavına katılarak Başdağıtıcı (Yönetici) pozisyonunda görev yaptım. Kamu görevim süresince Sivil Toplum Örgütlerinde çeşitli pozisyonlarda görev aldım. Memur-Sen- Birlik Haber-Sen’in 2013-2022 tarihleri arasında Mersin İl Başkanlığı, Adana Şube yönetim kurulu üyeliği görevlerini yürüttüm. Son olarak da 2023 Şubat ayında emekli olum.

– Milletvekilliğine aday adayı olma süreciniz nasıl oluştu? Neden aday oldunuz?

Musa Özmen: Ben çok uzun zamandan beri milli görüş çizgisini benimsemiş milyonlarca insandan birisiyim. Ülkemiz, Milletimiz, İslam Alemi ve İnsanlık için Millî görüş anlayışının, Prensiplerinin; Refah, Huzur ve kurtuluş davası olduğuna inandım. Asil Milletimize, Şanlı Devletimize ve İnsanlığa hizmet etmenin, Millî Görüş davasını savunan Yeniden Refah Partisi Saflarında, “Halka hizmet Hakka hizmet” düsturuyla olacağını düşündüğümden inandığın dava içinde Millet Vekili Aday Adayı olmaya karar verdim.

– Yeniden Refah Partisi, Cumhur ittifakına bir ara katılmayı düşünmediğini söyleyerek basın açıklamasında bulunmuştu? Bunun sebebi neydi?

Musa Özmen: Evet bu konu ile ilgili; İttifak görüşmeleri başlama sürecinden itibaren Genel merkezimiz Cumhur ittifakına katılma noktasında bütün teşkilatları ile çok geniş istişareler yaptı. Halkımızın da partimizden beklentileri ve talepleri doğrultusunda 30 maddelik bir mutabakat metni hazırlandı. Zaten bu mutabakat maddeleri Yeniden Refah Partisinin iktidara gelmesi halinde uygulanacak hizmetlerdi. Bu maddeler incelendiğinde Milletimizin derdine derman olacak maddeler olduğu açıkça anlaşılmakta.

Partimizin ortaya koyduğu 30 maddelik bu şartlar, Ak Parti yetkililerince de uygun görülmüştü. Ancak Ak Parti yetkililerince imza altına alınmasında prensip olarak bir anlaşmazlık ortaya çıktı. Yeniden Refah Partisi olarak bu mutabakat maddelerinin her iki tarafça da imzalanmasının önemi vurgulanmış olmasına rağmen maalesef bir sonuç alınamadı.

Bunun üzerine Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, bir basın açıklaması yaparak 2023 genel seçimlerine Yeniden Refah olarak müstakil gireceğimizi, herhangi bir ittifaka dahil olmayacağımızı dolayısıyla partimizin Cumhurbaşkanı adayının doğal olarak genel başkanı (kendisi) olacağını açıkladı. Teşkilat olarak Genel Başkanımızın bu kararının dimdik arkasında durduk.

Aynı gün Genel Başkanımızın YSK ya Cumhurbaşkanlığı adaylık başvurusu gerçekleşti. Tabi olarak Cumhurbaşkanlığı adaylığımız için 100 bin imza toplamaya başladık. Hamdolsun Halkımızın teveccühü ile imza sürecinin yarısına gelmeden 2 gün içerisinde 70 bin imzaya ulaşmıştık.
Partimiz Genel Merkezi ile Ak Partili yetkililer arasında ittifak diyalogları kopmamıştı. Son olarak Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan ile Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan külliyede özel bir görüşme yaptılar. Sn. Cumhurbaşkanımız ve Sn Genel Başkanımız milli görüş mutabakat metninin imzalandığını dolayısıyla Cumhur ittifakına katılma kararının alındığını kamuoyuna duyurdular.

– Peki Yeniden Refah Partisi Cumhur ittifakına neden katıldı?

Musa Özmen: Yukarıda açıkladığım gibi; Cumhur ittifakına girmemizin önemli iki sebebi var. Birincisi iktidara geldiğimizde uygulamaya koyacağımız 30 maddelik hizmet maddelerinin kabülüdür.
Burada bir iyi niyet duruşu, bir gayret olduğu açıkça imzalarla gösterilmiştir. Partimiz içinse, Milli görüş meclise girdikten sonra bu maddelerin çok güçlü şekilde takip edilebileceği anlayışıdır.

Ayrıca Millet ittifakı olarak kendilerini adlandıran 6’lı masa bloğunun milletimize, vatanımıza, insanlığa verebileceği herhangi bir hizmetin olamadığı kanaatidir.

– Peki bu görüş ve düşüncelerin gerekçesi nedir?

Musa Özmen: Millet ittifakının bileşenlerine baktığımızda 6 partinin tamamının birbirine benzemediği anlaşılmakta. Bu zaten kurulan ittifak hakkında da hepsinin birbirinden farklı söylemleri, icraatları, vaatleri olmasından da anlaşılabilir. Yani tabanda da, fikirlerde de, ideolojik olarak da uyuşmazlıklarının hat safhada olduğunu görmemek mümkün değil.

Son zamanlarda ise HDP ile görüşmeleri sonucunda HDP’nin de dolaylı desteğini alan 6’lı masaya bir de Bölücü PKK terör örgütünün yöneticilerinden, FETÖ Terör örgütü sözcülerinden destek açıklamaları gelmekte. Bu farklı sözler, çıkışlar, beyanatlar 6’lı masanın iktidarı halinde üretebileceği bir hizmetin olmayacağı ortada.Daha seçim kazanmadan aralarında yetki paylaşımları yapılıyor. Kendi aralarında yaptıkları binlerce sayfalık mutabakat metinlerinde, devletin bütün makamlarını yürütmenin bütün organlarını paylaştıklarını görüyoruz. Cumhurbaşkanı Adayı Sn Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi halinde ise Belediye Başkanları, Genel başkanlar Cumhurbaşkanı yardımcısı olacağını açıkladılar. Sn. Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı seçilse bile yardımcılarının onayı olmadan hiçbir karar alamayacağını, birşeye imza atamayacağını ifade edenler oldu. Sırf bu nedenler bile bir kaosu ortamına sebeb olacaktır.
Bu sebeple 6’lı masanın iktidarından sa Cumhur ittifakının iktidarını tercih etmemiz milletin hayrına ve faydasına olacağı kanaatindeyiz.

– Milletvekili aday adayı olarak Mersin halkına vaatleriniz nelerdir?

Musa Özmen: Allah nasip ederse, tabiri caizse tüm çalışma odalarının kapısı sökülmüş olacak.
Telefonumuzun sessiz modu iptal olacak. Pazardan, çarşıdan, esnaftan, köylüden, sanayiciden kopmayacağız.

Özellikle gençlerin projelerine çok kıymet vereceğiz. Çünkü gençler kendilerinin geleceği ile alakalı çok güzel çalışmalar projeler yapıyorlar.

Gençlerimizle sıklıkla bir araya gelerek onları dinleyecek, önlerinde varsa bir engel aşmalarına yardımcı olacağız.
Kadınlarımız, Engellilerimiz, iş insanlarımız, sivil toplum örgütlerimiz Yani milletimizin tamamıyla sıkı ilişkiler içinde olacağız.
Bu ittifak mutabakat metninde olan maddelerin ve daha birçok hizmetlerin takipçisi olacağız.
İlk 100 gün icraatları kitabımızda yer alan, Kaynak Paketleri kitabımızdaki projelerimiz, 81 ile yüzlerce proje kitabımızdaki çalışmalarımız ve diğer kitaplaştırdığımız milli görüş icraatlerinin hayata geçirilmesi için var gücümüzle çalışacağız inşallah.

– Yeniden Refah Parti’nin Mersin’deki durumu nedir?

Musa Özmen: Yeniden Refah Partisi, 81 il de 900’ün üzerinde ilçelerde teşkilatlanmasını tamamladı.

Kökleri 50 yıla dayalı milli görüş davasının devamı Yeniden Refah Partimiz, Mersin’de ve tüm ilçelerinde teşkilatlarımızı kurduk. Kurumsal kimliğimizle İl ilçe olağan kongrelerimiz, İl divan, ilçe divanlarımız, İl ilçe başkanlar kurulu toplantılarımız muntazaman yapılmakta. Seçim çalışmalarımız, sandık güvenliği çalışmalarımız tüm hızıyla yapılmakta. İnşallah teşkilatlarımızın azmi, liyakatiyle biz bu seçime odaklandık. Halkımızla iç içe çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Daha önce geçmiş hükümetlerde rahmetli Necmettin Erbakan hocamızın yaptığı hizmetleri vatandaşımız bugün gibi hatırlıyor. Bize de öneri ve tavsiyede bulunuyorlar. “kesinlikle Erbakan hocamızın yolundan, izinden, davasından ayrılmayınız.“ diyorlar. Bu teveccühe mashar olmak ne güzel. Milletimize güvenerek, Liderimize güvenerek, Teşkilatlarımıza güvenerek biz de diyoruz ki, 14 Mayıs’ta yapılacak olan Genel seçimlerde, milli görüş olarak büyük bir sürpriz yapacağız inşallah. Sn Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığında Türkiye 100 yılını gerçekleştirme gayretinde olacağız inşallah.

– Yeniden Refah Partisi’nin üye sayısı kaç?

Musa Özmen: Partimiz üye bakımından Türkiye’nin en hızlı büyüyen partisidir. Bundan ötürü de vatandaşımıza bize güvendiği ve davamıza inandıkları için ayrıca teşekkür ediyorum. Türkiye genelinde resmi olarak 280 bin, hala üye formu olarak sisteme girişi yapılmayanlarla birlikte bu sayının çok daha üstünde olduğunu söyleyebiliriz.

– Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Musa Özmen: Ülkemizde yapılacak olan 14 Mayıs 2023 genel seçimleri sadece bizim için değil, dost ve dost olmayan ülkeler için de çok önemlidir.

Egemen güçler; Teknolojide, Üretimde, Eğitimde, Tarımda ve Sanayide güçlü bir Türkiye’yi, önce ahlak ve maneviyat diyen, paylaşımda, yönetimde, hukukta adalet diyen bir davanın iktidarını istememekteler.
Kıbrıs da iki ayrı devleti istememekteler. Ayasofya’nın cami olmasını istememekteler.
Askeri vesayeti bitirmiş, Terörle etkili bir mücadele eden bir Türkiye istememekteler.

Bütün bunlara rağmen; Yerli otomobilini yapmış, İHA ve SİHA yapmış, Savunma Sanayinde dünyanın en iyilerinden biri haline gelmiş ülkemiz, kendi yolunda ilerlemekten başka bir düşüncesi yok.

D-8’in, D 60’a genişlemesini, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bağımsız devlet olarak tanınmasını, Kudüs’le alakalı kırmızı çizgilerimizin korunmasını, Suriyeli göçmenlerin güvenli bir şekilde ülkelerine döndürülmelerini birimde çok güçlü takibimizle gerçekleştireceğiz inşallah.

– Millet ittifakına nasıl değerlendiriyorsunuz?

Musa Özmen: 6 benzemez partinin, dışarıdan 7. benzemezin dolaylı desteğiyle oluşturdukları bir blok ittifakı olarak görüyorum.
Bu ittifaka destek açıklaması yapanlara bakarsak “Söyle dostunu söyleyeyim kim olduğunu” ata sözü aklımıza geliyor.

Aferin peşine düşmüş bir zihniyet,
Ayasofya’yı tekrardan müze yapmak isteyen, okul öncesi çocuklara kuran öğretmenin yanlış olduğunu söyleyen, İHA’lara, SİHA’lara dokunacağız diye açıklama yapanlar bloğu…

Başörtüsü hakkına yasal bir güvence getireceğiz deyip, anayasal güvenceden kaçanlar var.

Sözde namus kavramının kökünün kazınması için çalışma yapılacaktır diyen zihniyet var.

Avrupa insan hakları mahkemelerinin işte hatlarına teslim alacağız diyen bir anlayış var.
Daha neyi sayalım…

Parlamenter sisteme geçeceğiz diyerek 8 başlı bir hükümeti dayatanlar var. Ülkeyi bir kaosun, bir keşmekeşlikkin içine sokmak isteyenler var.

Bütün bunları milletimiz görüyor, biliyor değerlendiriyor. Bu nedenle 14 Mayıs genel seçimleri Türkiyemiz için tarihi bir anlam taşıyor.

Biz milletimizin ferasetine güveniyor inanıyoruz.

Rabbim Devletimize milletimize hayırlar inşallah.

Depremde, Sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılarımıza şifalar, geride kalanlara sabrı cemiller diliyorum.

Ve tabi ki son olarak www.mansetmersin.com ailesine röportaj için çok teşekkür ediyorum. Sevgi ve Saygılarımla.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

1 ADET YORUM YAPILDI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Feridun ipekçi1 Nisan 2023 / 00:27Yanıtla

Güzel, bilgilendirici bir röportaj olmuş.. Sizi bu röportajınızdan dolayı tebrik ediyor, Musa iBey’e siyasi hayatlatımda başarılar diliyorum..