EMEĞİN BAYRAMI 1 MAYIS « Manşet Mersin | Mersin Haber Sitesi

SON DAKİKA

EKMEKCİ’DEN RAKİPLERİNE TARİHİ ÇAĞRI

GENEL, GÜNDEM, SİYASET, YEREL HABERLER

EMEĞİN BAYRAMI 1 MAYIS

Bu haber 30 Nisan 2019 - 11:24 'de eklendi ve 297 kez görüntülendi.

1 Mayıs emek ve dayanışma günü… Eski adıyla İşçi bayramı.Bayram sevinç ve neşenin milletçe paylaşıldığı gündür. Bayram kardeşliğin, dayanışmanın, paylaşmanın  bir başka kardeşi ve  insan için yapılan fedakarlığın adıdır.

Yıllardır  işçi bayramı diye bildiğimiz 1 Mayısı kutlama maksadıyla alanlara meydanlara inen marjinal, yüzleri maskeli, eli sopalı gruplar ne yazık ki işçi bayramını tüm çalışanlara ve  ülke insanına zehir ettiler. Sokakları meydanları, şehirleri yıkıp yakıp savaş alanına çevirirlerdi.

Hak arama adına… İş, Aş, Emek,Özgürlük için alanlara inenlerin meydanı boş bulup istismar etmesinde ne yazık ki sağ duyulu diye bildiğimiz harranlı ama sendikanın  bütün kazanımlarından da istifade eden kitlelerinde elbette sorumluluğu ve ihmali vardı.

Artık sendikacılığı hak arama işini ahlaki ve hukuki çerçevede yapabilecek omurgalı insanların bizde varız, diyerek her türlü riski göze alarak sorumluluk üstlenerek her bir iş kolunda örgütlenerek ve güçlenerek zülmün, emek sömürüsünün her çeşidine, dur diyebilecek dünyanın en büyük emek hareketini oluşturmuşlardır.

Bugün meydanlarda emek mücadelesi kardeşlik havasın içinde yapılabiliyorsa burada Memur-Sen ve  Hak-İş sendikalarımızın  gayret ve çabalarını göz aradı edemeyiz.

Sene 2019 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutluyoruz.Birçok alanda çalışan emekçilerin ümitle bekledikleri sorunların çözüm beklediği bir günde…

*Kayıt dışı çalışan  işçinin en fazla olduğu,

*İş kazalarında her gün 6 kişinin yılda  yaklaşık üç bin kişinin öldüğü,

*12 milyon işçinin emekçinin bulunduğu bir ülkede sadece 900 binin sendikalı olduğu,Diğerlerinin sendikalı olduklarında işveren tarafından kapı dışarı edildiği ve siyasi iradenin bunu seyrettiği  çalışanların emekçilerin üretimden gelen güçlerini kullanmalarına fırsat verilmediği,

*   Avrupa ülkeleri arasında en düşük asgari ücretin ödendiği,

*   Kıdem tazminatının tartışma konusu olduğu,

*  Taşeron kamu  işçisinin  kadro beklediği,

*   İş kanunu ve uluslararası normlara göre 15 yaş altı çocukların çalıştırıldığı,

*   2 milyon çocuk işçinin çalıştığı,

*   5 milyonu kayıtlı, yedi buçuk milyon işsizin bulunduğu,

 

El emeğinin alın terinin,mübarek muhterem değerli olduğunu bildiren bir dinin mensuplarına “İŞÇİNİN ÜCRETİNİ,HAKKINI ALIN TERİ KURUMADAN VERİN “diye tembihte bulunan bir peygamberin ümmeti şimdi hakkını almak için sokaklara dökülüyorsa, işçisi de, işvereni de kendisin sorgulamalı..

Arzumuz tüm çalışanların sorunlarının en aza indiği,hak ettiği emeğinin karşılığını aldığı, bayram havasında emek ve dayanışma günlerini tüm emekçilerin bir arada kutladıkları 1 Mayısları görmek ümidi ile…

 

 

 

 

 

Ahmet Görgülüdiyanetsen33@hotmail.com

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.