“FİLİSTİN HALKININ İŞGALE KARŞI MÜCADELESİ HAKLI VE MEŞRUDUR” « Manşet Mersin | Mersin Haber Sitesi

SON DAKİKA

“FİLİSTİN HALKININ İŞGALE KARŞI MÜCADELESİ HAKLI VE MEŞRUDUR”

Bu haber 10 Ekim 2023 - 20:15 'de eklendi ve 273 kez görüntülendi.

Filistinlilerin yıllardır İsrail ablukası nedeniyle topraklarında esir olarak hayat mücadelesi vermektedir

Uzun yıllardır hakları, toprakları, vatanları, canları, malları ellerinden alınan Filistinlilerin, zor şartlarda yaşamlarını devam ettirmeye çalışmaktadırlar “Bugünlerde yaşanan olaylar, neredeyse bir asırdır pençelerini Filistin topraklarına geçiren İsrail’in uyguladığı zulüm ve işgal politikasına karşı bir başkaldırıdır. Filistin’de işgal edilen topraklarını savunan tüm kardeşlerimize buradan desteklerimizi ve dualarımızı gönderiyoruz.

16 yıldır boykot altında tutulan iki buçuk milyonu aşkın insanın yaşadığı Gazze’ye ilaç girişi yasaklanmakta, rejimin saldırılarında yıkılan evlerin yapılması için gereken inşaat malzemelerinin girişine izin verilmemektedir. Bir insani trajedinin yaşandığı Gazze’de iki milyonu aşkın kitle maalesef hastane, okul, elektrik, sağlıklı içme suyu, okul gibi gereksinimlerden yoksun yaşamaktadır. İnsanca yaşamı mümkün kılacak hiçbir şey olmadığı Gazze’de her şeyden öte işgalci güçlerin saldırıları nedeniyle can güvenliği bulunmamaktadır.

Emperyalist güçlerin verdiği askeri, mali ve diplomatik desteğin şımarttığı Siyonist işgal rejimi Birleşmiş Milletler kararlarına uymamakta ve uymayacağını da açıkça ifade etmektedir. İşledikleri sistematik katliam/soykırım ve savaş suçları nedeniyle yöneticileri Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde yargılanması gereken işgal rejiminin en büyük dayanağı kuşkusuz uluslararası toplumun sessizliği ve tepkisizliğidir. Bu yönüyle Filistin’in işgali sorunu, medeni dünya için insani ve ahlaki bir sınavdır. Hal böyle iken işgal rejiminin insanlık dışı boykot, sürgün, katliam ve şiddetine sessiz kalırken Filistin halkının meşru savunmasını terör olarak damgalayan bilindik bir çifte standardı ve ikiyüzlülükle karşı karşıyayız.

İsrail’in uzun yıllardır çocuk, genç, yaşlı ayrımı yapmadan Filistinli Müslümanları katletti yurtlarından zorla çıkardı mazlum siviller  bu duruma “dur” demek için ayağa kalktı

Bazı kardeşlerimiz Filistinlileri suçluyorlar.   1948’lerde İsrail kurulduğu günden bugüne kadar İsrail işgal ede ede âdeta Filistini bitirmiş ve yok etmiştir. İsrail 80 yıldır yakıyor, yıkıyor, işgal ediyor ve katliam yapıyor.   her türlü taciz, tecavüz ve Filistinli kardeşlerimizi işkenceden geçiriyor Filistinli Müslüman bu zulmü 80 yıldır görüyor.

Filistin Halkının İşgale Zulme  Karşı Mücadelesi Haklı ve Meşrudur. İşgal Rejiminin Saldırılarını Kınıyoruz!

Diyanet-Sen ailesi olarak, kardeş Filistin halkının işgale karşı meşru mücadelesini destekliyor, mazlum ve mağdur Filistin halkının yanında olduğumuzu bir kez daha yineliyoruz.

Ahmet GÖRGÜLÜ

Diyanet Sen Mersin Şube Başkanı

Ahmet Görgülüdiyanetsen33@hotmail.com

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

beyaz tesettür elbiseAyakkabıBot ve çizmeGünlük ayakkabıBot ayakkabı modelleriÇizme ayakkabıTerlik ayakkabıSandaletBabetSpor ayakkabıTopuklu ayakkabıİç giyimMayoÇorapPijama takımıGece elbisesiPlaj giyimGiyimBüyük bedenEtekTrenckottarz eşofman takımları bayanMontGömlekPantolonT-shirtSweatshirtKırmızı elbiselerCeketÇantaÇanta aksesuarlarBebek bakım çantasıSpor çantaOkul çantasıLaptop çantasıPortföy çantaBel çantasıPostacı çantasıEl çantasıSırt çantaBebek bakım çantasıOmuz çantası