“ÇİÇEK EKEREK İLERLEDİĞİNİZ YOLUN GÜZELLİĞİNİ NE VEREBİLİR?” « Manşet Mersin | Mersin Haber Sitesi

SON DAKİKA

“ÇİÇEK EKEREK İLERLEDİĞİNİZ YOLUN GÜZELLİĞİNİ NE VEREBİLİR?”

Bu haber 10 Eylül 2023 - 0:25 'de eklendi ve 252 kez görüntülendi.

Hayat gayrete aşıktır derim, evet..! hayat gayrete aşıktır her daim.

Bu gayret peki hayatın hangi aşamasında diye soracak olursanız kendinizi bildiğiniz yaşta başlar.

 Bir şeyi gerçekleştirmek istediğinizde kısmet kapıları açılır derler. Benim hep buna sonsuz inancım var; siz bir şey isteğin bunun için çabalayın. Evren sizinle işbirliği yapar.  Aslında bu gayret bütün kültürlerde farklı ifade edilmiş

İslami kültürde ise;

‘’Sen kalk ki Allah’ta senle beraber kalksın’’ vecizesi laflarımız ve atasözlerimizde var. 

 ‘’İnsanoğlunun en büyük icadı tembelliğine karşı koymasıdır’’

“Alın teriyle ıslanan toprak kurumaz’’ 

“Emek olmadan yemek olmaz’’ 

Gençlerin acelesi olmamalı bu hayatta. Küçük şeyler için büyük emekler harcayarak büyük şeyler elde edebilirler. Emeğin inancına inanmaları yeterli.

Emeğimin ve çalışmanın gücüne inandım bu zamana kadar.  Güllerimi eke eke geldim bugünlere. Çiçek ekerek ilerlediğiniz yolun güzelliğini ne verebilir size.

 Örnek verecek olursam;

Liyakat vardı zamanımızda. Bu liyakata hakikat kardeşti. Son yıllarda bunlardan ödün veriliyor. Liyakatın yerini yalakalık, hakikatın yerini partizanlık aldı. Eğitimli gençler liyakatın ve hakikatın olduğu yerlere göç etti, biz yine düşünmedik sebebini; kimine vatan haini yaftasını yapıştırdık, kimine de giderlerse gitsinler dedik.  

Bu durumları düzeltmek için gaipten sesler duymamız mı gerek.  İster gaipten ses olsun, ister çiçek ekmenin gücü olsun artık biri duysun bu sesi.  Gençlere çiçek ekmenin gücünü anlatalım, çiçekli yolda yürümenin tadını anlatalım.

Bu zamana kadar yolumu çiçek ekerek ilerledim. Bu güzel yolu kendim çizdim ne mutlu bana. Çiçek ekerek ilerlemenin tadı bir başka. Hadi bir, iki, üç diyelim de başlayalım. Arkamızda çiçekli bir yol bırakalım rengarenk olsun bu yol. 

Çiçek ekerek ilerlediğimiz yolun hazını alalım. 

‘’Çiçek ekerek ilerlediğin yolun hazını ne verebilir’’

Op. Dr. Cüneyt Kavakckavak@yahoo.com

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

beyaz tesettür elbiseAyakkabıBot ve çizmeGünlük ayakkabıBot ayakkabı modelleriÇizme ayakkabıTerlik ayakkabıSandaletBabetSpor ayakkabıTopuklu ayakkabıİç giyimMayoÇorapPijama takımıGece elbisesiPlaj giyimGiyimBüyük bedenEtekTrenckottarz eşofman takımları bayanMontGömlekPantolonT-shirtSweatshirtKırmızı elbiselerCeketÇantaÇanta aksesuarlarBebek bakım çantasıSpor çantaOkul çantasıLaptop çantasıPortföy çantaBel çantasıPostacı çantasıEl çantasıSırt çantaBebek bakım çantasıOmuz çantası