“AHLAK YOKSUNU VİDEOLAR” « Manşet Mersin | Mersin Haber Sitesi

SON DAKİKA

“AHLAK YOKSUNU VİDEOLAR”

Bu haber 16 Temmuz 2023 - 21:58 'de eklendi ve 185 kez görüntülendi.

Son günlerde birçok YouTuber, ahlaki değerlere uymayan içerikler üreterek platformlarında yayınlama konusunda hiçbir çekince göstermiyor. Hedefleri, ün kazanmak veya YouTube’da gelir elde etmek olduğundan, her şeyin mübah olduğunu düşünüyorlar. Sordukları soruları ucu açık ve çok çeşitli anlamlara sokarak, ahlaki açıdan değersiz cevaplar alabiliyorlar. Hatta bazen argo ve küfürlü ifadeler kullanmaktan bile çekinmiyorlar. Yazılı platformlarda ise çirkin ifadelerin bir harfini boş bırakmak veya nokta gibi işaretler kullanarak akla hayale gelmeyen numaralara başvurabiliyorlar.

Bu şekilde yasal sorumluluktan kurtulabileceklerine inanmak istemiyorum! En kötüsü, bu sorumsuz ve saygısız davranışların çocuklar ve gençler üzerinde olumsuz etkileri olabiliyor. Toplumun maneviyatına ve değerlerine zarar vermek kesinlikle kabul edilemez bir durum. Bu noktada yetkililere büyük bir sorumluluk düşüyor. Hızlı önlemler alarak, toplum değerlerine saygı göstermeyen, ahlaki ve manevi değerleri çiğneyerek kendi çıkarları ve ünleri için hareket eden bu kişilere sınırlamalar getirilmelidir.

Ayrıca, sosyal medya platformları da içerik politikalarını güncellemeli ve toplum değerlerine uygun adımlar atmalıdır. İçerik denetimi ve sınırlamalar, ifade özgürlüğüyle uyumlu bir şekilde düzenlenebilir. Bu konuda, hem mevcut yasalara hem de etik kurallara uygun olarak, toplumun değerlerini korumak ve gençlere doğru örnekler sunmak için yetkililerin etkili önlemler alması büyük önem taşıyor.

Acilen, toplumun manevi ve ahlaki değerlerine uygun olmayan videolar çeken ve yayınlayan YouTuber’ların bu tutumlarına son vermek için adımlar atılması gerekmektedir.

Musa Özmenmusaozmen69@gmail.com

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

beyaz tesettür elbiseAyakkabıBot ve çizmeGünlük ayakkabıBot ayakkabı modelleriÇizme ayakkabıTerlik ayakkabıSandaletBabetSpor ayakkabıTopuklu ayakkabıİç giyimMayoÇorapPijama takımıGece elbisesiPlaj giyimGiyimBüyük bedenEtekTrenckottarz eşofman takımları bayanMontGömlekPantolonT-shirtSweatshirtKırmızı elbiselerCeketÇantaÇanta aksesuarlarBebek bakım çantasıSpor çantaOkul çantasıLaptop çantasıPortföy çantaBel çantasıPostacı çantasıEl çantasıSırt çantaBebek bakım çantasıOmuz çantası