GEL EY RAMAZAN… « Manşet Mersin | Mersin Haber Sitesi

SON DAKİKA

EKMEKCİ’DEN RAKİPLERİNE TARİHİ ÇAĞRI

GENEL, GÜNDEM, SİYASET, YEREL HABERLER

GEL EY RAMAZAN…

Bu haber 19 Nisan 2020 - 1:19 'de eklendi ve 340 kez görüntülendi.

Mübarek Ramazan-ı Şerif ayını camilerimize gidemediğimiz için hüzünle karşılamak üzereyiz.

Bu kutlu ayı oruçlu geçireceğiz. Teravih, Mukabele, İftar sofraları gibi Ramazana has bazı güzellikleri tüm dünyayı sarsan virüs nedeniyle toplu olarak yaşayamayacağız.
Paslanan, kirlenen, katılaşan kalplerimizi yıkayıp arındıracak olan kutlu zaman dilimini hata ve kusurlarımızı göz önüne koyup Rahmet ayında Rahmanın affına sığınacağız.

İnsanlığımızı, kulluğumuzu, sorumluluklarımızı hatırlamak için bu ayda inen Kur’an-ın ebedi mesajlarına kulak vereceğiz, vermeliyiz ki üzerimize çöken kara bulutlar dağılsın.

Hayatımızı şereflendirecek yüce kitabımızı anlamaya, yaşamaya gönül, zihin dünyamızın tamiri için de bir gayret ve çaba göstereceğiz.
Ramazan ayındaki sahur kalkışları seherlerin bereketiyle dirilişe, kirlenen dünyamız için gözyaşına muhtacız. İnsanlığın kurtuluşu için rahmet gecelerinde seccadelerimizi ıslatacağız. Islatacağız ki daha büyük acılarla karşı karşıya kalmayalım.

Hayatımızın her alanına nüfuz eden kirlilikten, siyasette, ticarette, kültürde sanatta, ahlakta sokakta nasibini almıştır. Korona virüs bu kirliliklerin bir çoğunu ortaya çıkmasına da sebep oldu. Kötülük, aç gözlülük, lüks, israf, bencillik yaygınlaşırken adalet, ihsan, tevazu, sevgi, vefa, affetme gibi erdemler unutturulmuştur.

İki günlük sokağa çıkma yasağı için bir yıllık erzak saklama telaşı, ebedi bir hayat için lazım olan erzak biriktirme gayretinin tükendiği Korona sarmalına düştüğümüz bu günlerde bunları daha iyi anlıyoruz.

Başımıza gelen bu musibetlerin sebebinin bizim hata ve kusurlarımız olduğunu şimdi daha iyi anlıyoruz.
Dünyayı ölüm korkusuna sokan küçücük bir mikrop karşısında çaresizliğimiz aczi yetimiz içimizi daraltıyor. Ufkumuzu karartıyor. İşte böyle bir zamanda Ramazan imdadımıza yetişiyor.Kirlenen,katılaşan kalplerimizi rahmet deryasında yıkayıp arındıracak kutlu ay Ramazan başlıyor. Aklını başına alanlar için bir kurtuluş ve arınmadır Ramazan…

Kimileri içinde sadece aç ve susuz kalmaktan ibarettir.
Aşırı arzu ve İhtirasları engelleyen, sabrı öğreten, nimetin kadrini bildiren, nefsi terbiye eden, mağfiret ve rahmet ayı Ramazan-ı 24 Nisan Cuma gününden itibaren idrak edeceğiz inşallah…

Ramazan ayı fazilet bakımından nice güzelliklerin bahşedildiği mübarek bir zaman dilimidir. Dolayısıyla orucu midemize değil hayatımıza istikamet verebilecek güzel ve kalıcı alışkanlık ve prensipleri sahiplenecek hazırlıklar yapmalıyız.

İnsanları karanlıklardan aydınlığa çıkaran, en doğru yola ileten ilâhî kelâm olan Kur’an-ı Kerim, bu ayda indirilmiştir. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi bu ayda bulunmakta, İslam’ın beş esasından biri olan Oruç ibadeti de bu ayda yerine getirilmektedir. Sayılamayacak kadar güzellik ve nimetlerle dolu bir ay …

Bizler bir çok nimetin kadrini bilemedik. Sağlığı, Devletin, Milletin, Caminin, Cemaatin kıymetini… İnsanlığa diriltici bir nefes olduğunu, Müslümanlara hayat bahşeden bir soluk olduğunu virüsle daha iyi anladık.
Sert rüzgarların estiği şu fırtınalı günlerde Ramazan imdadımıza yetişti. İşte bize bir fırsat daha…

Hayatımızın geri kalan kısmını daha güzel ve hayırla geçirebileceğimiz güzelliklere kapı aralayabileceğimiz on bir ayın sultanı Ramazana kendimizi, nefsimizi, gönüllerimizi hazır hale getirelim.

Tut ellerimizden Ey Ramazan Bırakma bizi…Camisiz, Cumasız, teravihsiz, mukabelesiz olmanın hüznünü yaşıyoruz. Kadrini bilemedik. İnsanlığı diriltici bir nefes olduğunu, Müslümanlara hayat bahşeden bir soluk olduğunu şimdi daha iyi analdık…
Gel Ey Ramazan! Gel uykularımızı böl, rüyalarımıza gir. Uyandığımızda hep acıları yaşadığımız şu günlerde bizi Cennet sahillerinde dolaştır. Bizi meleklerin iftar sofralarına götür. Önümüze eşkıyalar çıkmadan, haramiler yolumuzu kesmeden, imanımızı hırsızlar çalmadan başımıza daha büyük felaketler gelmeden, Gel Ey Ramazan! Gel Ey Ramazan.

Rahmetinden İstifade edeceğimiz Ramazana Kavuşmak dileklerimle…

20/04/2020
Ahmet GÖRGÜLÜ
Diyanet Sen MERSİN Şb Bşk

Ahmet Görgülüdiyanetsen33@hotmail.com

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.