“NE MUTLU KUR’AN YOLUNA HİCRET EDENLERE” « Manşet Mersin | Mersin Haber Sitesi

SON DAKİKA

“NE MUTLU KUR’AN YOLUNA HİCRET EDENLERE”

Bu haber 09 Ağustos 2021 - 14:29 'de eklendi ve 174 kez görüntülendi.

Hicret, İslâm tarihinin en önemli olayıdır. Peygamber efendimize ve ve Müslümanlara yapılan baskıları gören Medineli Müslümanlar Peygamber efendimizi ve arkadaşlarını Medine’ye davet ettiler,Bunun üzerine Peygamber efendimiz Hz Ebu Bekir’le birlik de Mekke’den Medine ye hicret etti (622)
Hicret, Müslümanları, müşriklerin zulmünden kurtarmış, İslâm’a yayılma imkânı sağlamış, böylece İslâm inkılâbının başlangıcı olmuştur. Bu itibarla hicret olayından 17 yıl sonra, Hz. Ömer’in halifeliği esnâsında, Hz. Peygamber’in hicret ettiği yılın 1 Muharrem’i olan 1 Temmuz 622 tarihi “Hicri-Kamerî Takvim” için “takvim başı” olarak kabul edilmiştir.
Bizlerde inşallah bugün itibariyle 9 Agustos (1 Muharrem 1443) Muharrem ayının ilk gününü idrak ediyoruz, dolayısıyla yeni bir hicri yıla girmiş bulunuyoruz..
Hicret hadisesi tarihte olup bitmiş bir olay değildir, bir müminin hayatının her alanında örnek olması gereken bir hadisedir. Müslüman bu hadiseyi örnek alarak kötü huylardan iyi huylara peygamber ahlakına hicret etmelidir. Hicret İslam tarihinde eşsiz bir olaydır. Çünkü İslami fetih ve zaferlerin kapısı olmuştur. Tarihte oynadığı rol bakımından müstesna bir yere sahiptir.
Müslümanlar dini inançlarını yaşayamadıkları için hicret ettiler. Onlar birer Arap olarak her türlü hakka sahiptiler, fakat birer Müslüman olarak bu hak ve hürriyetlerden mahrumdular.
İslama gönül vermiş, kalbine Allah ve peygamber sevgisi yerleşmiş müminler niçin hicret ediyordu.? Kurulu düzenlerini,evlerini barklarını bağ-bahçelerini niçin terk edip gidiyorlardı..İşte bunu anladığımız da hicretin ne mana ifade ettiğini daha iyi anlarız.
Hicret; Şirkten -Tevhide,
Küfürden- İmana
Dalaletten- Hidayete
Tefrikadan- Kardeşliğe
Bidatten -Sünnete

Adavetten-Muhabbete Gidişin Adıdır. Zulme Boyun Eğmeme İradesinin Sergilenmesidir.
Hicret, Zilleti Kabul Etmeme Ya Da Her Türlü Fedakarlığı Yapabilme İradesidir.
Hicret İyiliği Egemen Kılma Hareketidir.
İnancıyla yaşayabilmenin insanlıktan ayrılmayacak bir hadise olduğunu göstere bir ölçüdür.
Hicret, inancın üstünlüğünü göstersen, aynı zamanda fikri ve inancı için eşsiz bir göç hadisesidir.
Hicretle birlikte insanlığın kurtuluşu ve İslam inkılabının başlangıcı olmuş,İslam dini hicret sayesinde istikbaline kavuşmuş ve böylece yayılma imkanı bulmuştur.
Hicret konusunda en önemli hadiselerden biride peygamber efendimizin azametidir. Onun metin iradesi ve sabrıyla en müşkül anlarda bile kalbine hiç yeis- korku , gelmeksizin güçlüklere göğüs gerdiğini görürüz.
Hz Ebu Bekir’in yolculuk esnasında gösterdiği vefa örneği ,Hz. Alinin ölümü göze alarak peygamber efendimizin yatağına yatması dünyada eşine az rastlanır bir hadisedir.
Batıda insanların kendi babasına bile bir bardak çayı karşılıksız vermediği, günümüz insanının her şeyi ile dünyevileştiği bir zamanda, Ensar ve Muhacir arasında kurulan kardeşlik köprüsü ,Allah rızası için Mekke de her şeyini bırakıp inancı için Medine ye hicret eden muhaciri bağrına basması günümüz insanının her zamankinden daha çok muhtaç olduğu bir davranış örneği değil mi.?
Bugün ne yazık ki pek çok Müslüman hicreti bir hikaye gibi görmektedir.Bugün hicret şuurunu kaybeden Müslümanlar çiğeri beş para etmez insanların zalimlerin elinde oyuncak duruma düşmüş,zillet çamurunda debelenip durmaktadır.
Artık her Müslüman Hicri yılbaşını bir nefis muhasebesi yapmalı,Diyanet-Sen Mersin Şubesi Olarak Tüm camiamızın, ülke insanımızın ve Müslüman kardeşlerimizin hicri yeni yılını kutluyor tebrik ediyorum,
Hicri yılbaşının ve Muharrem ayının bütün ümmet için uyanışın dirilişin insanlık içinde bir hidayet vesilesi olmasını İslam dünyasındaki kan ve gözyaşının ,ülkemizdeki terör ve anarşinin bir an evvel sona ermesini Rabbimden niyaz ediyorum.

NE MUTLU KU’RAN YOLUNA HİCRET EDENLERE.. SELAM OLSUN HİCRETİ HAKKA OLANLARA 09/08/2021

AHMET GÖRGÜLÜ
Diyanet-Sen Mersin Şube Başkanı

Ahmet Görgülüdiyanetsen33@hotmail.com

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

beyaz tesettür elbiseAyakkabıBot ve çizmeGünlük ayakkabıBot ayakkabı modelleriÇizme ayakkabıTerlik ayakkabıSandaletBabetSpor ayakkabıTopuklu ayakkabıİç giyimMayoÇorapPijama takımıGece elbisesiPlaj giyimGiyimBüyük bedenEtekTrenckottarz eşofman takımları bayanMontGömlekPantolonT-shirtSweatshirtKırmızı elbiselerCeketÇantaÇanta aksesuarlarBebek bakım çantasıSpor çantaOkul çantasıLaptop çantasıPortföy çantaBel çantasıPostacı çantasıEl çantasıSırt çantaBebek bakım çantasıOmuz çantası