“RAMAZAN PAYLAŞMAKTIR” « Manşet Mersin | Mersin Haber Sitesi

SON DAKİKA

EKMEKCİ’DEN RAKİPLERİNE TARİHİ ÇAĞRI

GENEL, GÜNDEM, SİYASET, YEREL HABERLER

“RAMAZAN PAYLAŞMAKTIR”

Bu haber 13 Nisan 2021 - 20:51 'de eklendi ve 81 kez görüntülendi.

Her yönüyle bereket olan Ramazan ayına girmiş bulunuyoruz. Ramazan ayı; tutulan oruçla, kılınan namaz, okunan hatim iftar ve sahur bereketinde dualarımızla , tövbe ve niyazlarımızla ile baştan sona bir feyz, rahmet, bereket ve günahlardan arınma fırsatıdır.
Ramazan; hasta gönüllere şifa, bereketli ellere hayır, kırgın gönüllere huzur, dalalete batmış kalplere hidayet, veren bir ayıdır. Mümin; Ramazan ayında oruç, zekat, sadaka, hayır, namaz, teravih, zikir, tövbe, istiğfar, Kuran okuma, mukabele ve yoksullara yardım gibi güzel davranışlarla dinî hayatını düzene sokar. İslâmı yaşamanın huzuruna ereriz bu ayda. Nefsimizi terbiye eder, Sabır ve metanetimizi sağlamlaştırırız.

Madem ki Ramazan ayı paylaşmaksa iftar sofralarına koyacak bir şey bulamayan fakirleri biz sevindirelim. Yapacağımız yardımlarla fakir ve muhtaçların İftar sofraları şenlensin .
Tüm dünyayı etkileyen bir mikrop bir araya gelmemizi engellemiş olsa da gelin o şatafatlı iftar harcamalarımızı .. Zengin fakir amir memur işçi işveren durumu, makam ve vazifesi ne olursa olsun, İftar vaktinin bereketinde biz taşıyalım muhtaçların masumiyet kokan hanelerine iftar harcamalarını,biz kazanalım buruk yüreklerin sevincini ,biz alalım icabet vakti edilen duaları..

Hayat boyu fakirlik içinde yaşamını devam ettiren ihtiyaç sahibi insanların ulaşamadığı ikramlarımızı evlerine götürelim.Kırmadan incitmeden teslim edelim yardımlarımızı.Ramazanda paylaşmanın ,dua ve gönül almanın sevincin birlikte yaşayalım.
“Yardımları, infak adabına uygun olarak, incitmeden, gösterişe asla kapılmadan yapalım. Kibir ve gösterişin karıştığı yardımların Rabbimiz katında hiçbir değeri ve karşılığı yoktur.Kaba ve incitici şekilde yapılan iyilikler, mümin nezaketine merhametine ve zarafetine asla yakışmaz”(A.)

“Ramazanda Ensar olma özelliğimizi arttıralım. Ülkemize sığınan hiçbir kardeşimiz, misafirimiz, muhacirimiz kendini gurbette hissetmesin, garip kalmasın, mahzun olmasın”.
“Ramazanın manevi atmosferinde mültecileri, yetimleri, yaşlıları ve engellileri hatırladığımız gibi toplumun diğer ihtiyaç sahibi olan kesimlerini de unutmayalım. Gönüller inşa etme niyetimizi her an canlı tutalım.
Huzurevlerine terk edilen binlerce yaşlımızı, toplumumuzun emaneti yetimleri , sokak çocuklarımızı, yoksulluğunu belli etmeden onuruyla, izzetiyle yaşayan ihtiyaç sahiplerini, kiriz sebebiyle işinden aşından olan kardeşlerimizi ,vatanımızın uğrunda canını feda eden aziz şehitlerimizin emaneti olan eşlerini ve yavrularını, terörden dolayı evlerini, yurtlarını, işlerini terk etmek zorunda kalan, maddi ve manevi anlamda zarara uğrayan tüm kardeşlerimizi hatırlayalım.

Evlerimizde,sokaklarımız süsü olan “Hayvanlar da tıpkı bizler gibi yeryüzünün sakinleridir. Onların da yaşama, korunma, barınma gibi ihtiyaçalrını da karşılayalım.
Çevremizde boynu bükük gözü yaşlı kalmalarına izin vermeyelim. Gelin, gönüller yaparak Ramazanımıza oruçlarımıza güç ve anlam katalım! Gönüller yıkarak,hikmetine aykırı hareket ederek oruçlarımızı yaralamayalım”

(M.G.)Ramazanınız Mübarek Oruçlarınız Kabul Olsun..

Ahmet Görgülüdiyanetsen33@hotmail.com

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.