X-Y-Z KUŞAĞI DIŞINDA BİR KUŞAK DAHA VAR! « Manşet Mersin | Mersin Haber Sitesi

SON DAKİKA

EKMEKCİ’DEN RAKİPLERİNE TARİHİ ÇAĞRI

GENEL, GÜNDEM, SİYASET, YEREL HABERLER

X-Y-Z KUŞAĞI DIŞINDA BİR KUŞAK DAHA VAR!

Bu haber 22 Ağustos 2022 - 16:10 'de eklendi ve 102 kez görüntülendi.

Son yıllarda kuşakları çok tartışır olduk ve özellikle z kuşağını. Sessiz kuşakla başlayan serüven (1925-1945) elinde olanla yetinmeyi bilen, daha iyi bir gelecek için çalışan insanlardan oluşan bir kuşaktan; sosyal medyada gün boyu çevrim içi olup eşine dostuna çocuklarına vakit ayıramayan kuşağa vardık.

Sesiz kuşağı bebek patlaması kuşağı takip etti (1946-1960) bu kuşak günümüzün yaşlılarıdır aslında. Şu anki genç kuşakla hayata bakış açıları çok farklıdır. Çünkü bu kuşak kuralçı ve başarıya odaklı, teknolojiyle arası pek iyi olmayan, hem anne babasına hemde çocuklarına bakmak zorunda kalan, çalışmak zorunda olup çalışma sadakatleri yüksek bir kuşak tır.
1961-1980 arası kabul edilen X kuşağı yani benim kuşağım ortanca kuşak iş sadakati yüksek yaşananları için çalışmaları gerektiğine inanan bir kuşak, aynı zamanda diğer ırk ve dillerle iyi anlaşabilen, sanattan teknolojiye kadar bir çok değişime tanık olmuş ve uyum sağlamış bir kuşak.
X Kuşağını Y kuşağı takip etti (1981-1995)teknolojinin içinde doğan bu kuşak kolay tatmin olmayan, otoriteye karşı agresif, kendilerini sosyal medyada ifade etmede başarılı bir kuşak.
Y kuşağını Z kuşağı takip etti (1996-2012) geleneksellikten uzak yaratıcı ve tüketici bir kuşak. Teknoloji olmazsa olmazları, otoriteye karşı saldırgan, umursamaz, sosyal medyada gördükleri herşeyi doğru kabul eden, dikkat süreleri düşük bir kuşak. Aslında daha net olarak tanımlanmamış bir kuşak.
Bu kuşakların özelliklerini hemen hemen herkes okumuştur.
Bence bir kuşak daha var ve bu kuşak X- Y kuşağının bir kısımı içine alan bir kuşak. Bunun adı .
İLGİ ARSIZI KUŞAK
Bu kuşağın ortak özelliği z kuşağına özenmeleri, sosyal medyada aktif olmaları, özelim adı altında telefonu şifreli kullanmaları, fake sosyal medya hesapları kullanmaları, sosyal medyada gün boyu çevrim içi olup eşine dostuna çocuklarına vakit ayıramayan, paylaştıkları fotoğraflara gelen beğeni sayısına göre değerini belirleyen geleneksellikle fantezileri arasında sıkışmış bir kuşak. Eski yaşamından sıkılmış bir kuşak Boşanmaların çok olduğu bir kuşak. Bunun için çok güzel bahaneleri olan bir kuşak. Aslında olayın özeti bir şairin dediği gibi şuydu; ‘’ Yaprak ağaçtan sıkılmıştı son bahar bahanesiydi’’
Yolunuzu, hayallerinizi umutlarınızı hayallerinizi, dertlerinizi paylaştığınız, insanlarla yola çıkın.
Op. Dr. Cüneyt Kavakckavak@yahoo.com

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.