GELİN KAN VERELİM, CAN VERELİM CANLARIMIZA… « Manşet Mersin | Mersin Haber Sitesi

SON DAKİKA

GELİN KAN VERELİM, CAN VERELİM CANLARIMIZA…

Bu haber 27 Mayıs 2019 - 16:08 'de eklendi ve 310 kez görüntülendi.

        Kızılay 11 Haziran 1868 yılında kurulumuş  köklü devlet kurumlarımızdan biridir. Türk kızılayı; Eski Hilal-i Ahmer Cemiyeti olarak bilinen ve Yurt içinde ve dışında savaş, deprem, hastalık salgını, yangın ve su baskını gibi durumlarda zarar görenlere karşılıksız yarar sağlayan ilaç, yiyecek, giyecek, çadır vb. gibi malzemeler sağlayan ve bağışlarla ayakta duran bir kurumdur.

Toplumun güç ve kaynaklarını harekete geçirerek, insan saygınlığının korunması doğrultusunda her koşulda, Her yerde ve zamanda muhtaç ve korunmasız insanlara yardım etmek ve toplumun afetlerle mücadele kapasitesinin geliştirilmesini desteklemek  ayrıca  ulusal ve uluslararası düzeyde saygınlığını ve hizmet kalitesini sürekli geliştiren bir insani yardım kuruluşudur Kızılay.

Savaş alanında yaralılara ayrım gözetmeksizin yardım etme isteğinden doğan Kızılay, her nerede olursa olsun insan ıstırabını ulusal ve uluslararası kapasitesi dâhilinde önlemek ve dindirmek için çabalar. Amacı insan hayatının, sağlığının korunması ve insan onuruna saygı duyulmasının sağlanmasıdır. Bütün insanlar arasında karşılıklı anlayışı, dostluğu, işbirliğini ve kalıcı barışı desteklemektedir

Kızılay, milliyet, ırk, dini inanç, sınıf veya siyasi düşünce farkı gözetmez. İnsan ıstırabını, en ivedi ve zaruri ihtiyaçlara öncelik vererek dindirmeye çalışır.Bu nedenle Kızılay’ın yaptığı hizmeti takdirle karşılamaktayız.

         Türk Kızılay’ının ülkemizde hastalara ihtiyaç olan kanın büyük bir kısmını karşıladığı bilinmekte, ancak Ramazanda kan bağışı sayısının yıl ortalamalarına göre yaklaşık yüzde   elli azalmaktadır.Bu azalışın en önemli sebeplerinden biride Ramazan ayı vesilesiyle oruç tutan vatandaşlarımızın orucum bozulur kaygısıdır.

Diyanet İşleri Başkanlığımızın  din işleri yüksek kurulunun mutaalasına  göre kan vermek orucu bozmamaktadır. (DİB Oruç/Sıkça Sorulanlar Eseri Sh.44 Madde 15 )

. Din bilginlerinin çoğunluğu ise, Hz. Peygamber’in oruçlu iken hacamat olduğuna dair rivayeti (Buhârî, Savm, 32; EbûDâvûd, Sıyam, 29) esas alarak kan vermenin orucu bozmayacağını söylemişlerdir. Kan verdiği zaman zayıf   düşeceğinden yeme içme zorunda kalma ihtimali bulunmuyorsa rahatlıkla kan verilebilir . Bu itibarla, oruçlu iken kan vermek orucu bozmaz.

18 – 65 yaşları arasında olan her sağlıklı kişiler kan verebilmektedir. Vücut Ağırlığı: 50 kg’ın üzerinde olan herkes kan bağışı yapabilmektedir..

Kan bağışının insana sıhhat de vermektedir. Bağışladığımız kanın hangi hastaya hangi darda kalmış kardeşimize insanımıza  şifa olacağını bilemiyoruz.

Vereceğimiz bir ünite kan İle Müarek    Ramazanında darda kalan,hastası olan kardeşlerimize yapılacak en güzel yardım ve gönül yapma vesilesi olacaktır.

         Bizler Diyanet camiası ve STK  olarak Ramazan ayında oruç tuttukları için ORUCUM BOZULUR endişesiyle  kan vermekten çekinen tüm kardeşlerimizi, üyelerimizi, halkımızı Kızılay’ımızın kan ihtiyacının karşılanmasında duyarlı davranacağını ümit ediyor ve kan vermeye davet ediyoruz. 

Ahmet Görgülüdiyanetsen33@hotmail.com

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

beyaz tesettür elbiseAyakkabıBot ve çizmeGünlük ayakkabıBot ayakkabı modelleriÇizme ayakkabıTerlik ayakkabıSandaletBabetSpor ayakkabıTopuklu ayakkabıİç giyimMayoÇorapPijama takımıGece elbisesiPlaj giyimGiyimBüyük bedenEtekTrenckottarz eşofman takımları bayanMontGömlekPantolonT-shirtSweatshirtKırmızı elbiselerCeketÇantaÇanta aksesuarlarBebek bakım çantasıSpor çantaOkul çantasıLaptop çantasıPortföy çantaBel çantasıPostacı çantasıEl çantasıSırt çantaBebek bakım çantasıOmuz çantası