İYİ İNSAN OLMAK « Manşet Mersin | Mersin Haber Sitesi

SON DAKİKA

İYİ İNSAN OLMAK

Bu haber 09 Ocak 2019 - 17:31 'de eklendi ve 331 kez görüntülendi.

Tarih 2 Ocak  2019   Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi 4. sınıf öğrencisi H. İ. Hikmet  isimli şahıs  tartıştığı öğretmeni daha iki ay önce evlenip kim bilir ne hayallerle yuva kuran    Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel’i önce defalarca bıçaklıyor ardından tabancayla vuruyor.

Tarih 13/12/2018  yer Rize.., İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi emrinde çalışan trafik polisi İsmail Hakkı Sarıcaoğlu tarafından  şehit  ediliyor,, Personel Şube Müdürü Ercan Polat ile koruma polisi Yiğitcan Köksal’ da yaralanıyor.,

Tarih 17 Agustos  2018  Erzincanın Tercan ilçesinde psikolojik sorunları olduğu iddia edilen İlçe Müftülüğü’nde hizmetli olarak çalışan F. A,     yıllık izin konusunda daha önce tartıştığı İlçe Müftü Vekili E. K. vurduktan sonra, yan tarafta toplantı halinde olan personele kurşun yağdırıyor.  Kurşunlara hedef olan E. K. ile veri hazırlama memuru R. Kılıç olay yerinde, imamlar H. Yakup Günday ve M. Küçükyıldız, kaldırıldıkları hastanede vefat ediyor.. Dehşet saçtıktan sonra aynı silahı başına ateşleyen F. Aslan da hastanede can veriyor.

Dün yine yurt dışında   tıp okuyan  iki öğrenci yavrumuz adi bir  cinayete kurban  gitti . Bize ne oldu da bir öfke patlaması sonucu büyük acılara ve  bu üzücü olaylarla  sebebiyet veriyoruz.Hani bizler karıncayı incitmeyecektik.

Öfkeyle kalkan zararla oturur ,keskin sirke küpüne zarar,acele işe şeytan karışı gibi ata sözlerimiz aslında hepimizin kulaklarında küpe olmalı.

Sabır zor koşullar altında cesaret ve metanetini yitirmeme duygusudur. Sabırlı insan   tahriklere rağmen moralini bozmadan yoluna devam edebilendir.

Sabırsızlığın aceleciliğe yol açtığı ve iyi düşünmeden verilmiş yanlış kararlara neden olduğu ile ilgili bir çok örnek vardır.

Şimdi hepimizin kafamızı ellerimiz arasına alıp ciddi ciddi düşünmemiz gerekiyor,bir ülkede Hukuk okuyanımız,Halkının can,mal emniyetini korumakla görevli polisimiz  ,  din adamımız  katliam yapmaktan çekinmiyorsa bu insanları yetiştiren müesseseleri ve eğitim yöntemimizi bir kez daha gözden geçirmeliyiz.

Araştırma görevlisi Ceren DAMAR’ın eşinin cenaze merasiminde söylediği söz:

Benim genç arkadaşlarımdan küçük bir istirhamım var.Arkadaşlar bunu söylemek benim haddim değil ama bugün burada söylemek zorundayım.İyi bir hukçu,iyi bir mühendis,iyi bir doktor değil iyi bir insan olmaya çalışın” diyor.Aslında bu acıyı yaşayan genç kardeşimiz hastalığımızın teşhisini koyuyor ve bunu eşinin tabutu önünde hepimize söylüyor.

İyi insan yetiştirme modelimizin iflas ettiği  ,meydana gelen acı dolu olaylardan anlaşılıyor.Bu anlamda hepimize önemli bir görev düşüyor.Yetiştirdiğimiz insan ve evlatlarımızın cebini düşündüğümüz kadar iyi bir insan olmalarını düşünmüyorsak   bu acılarda  hepimizin payı vardır.

Bizlerin Bana bir harf öğretenin kölesi olurum diyen bir dinin mensupları olarak ,öğretmenine hocasına doktoruna ,eşine evladına komşusuna hatta hayvanlara bile hiç acımadan en adi muameleyi revan gören davranışlarımızı tedavi edecek  çözüme yönelik çalışmalar yapmanız gerekiyor  . Allah sonumuzu hayır eyleye…08/12/2019

Ahmet GÖRGÜLÜ

Ahmet Görgülüdiyanetsen33@hotmail.com

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

beyaz tesettür elbiseAyakkabıBot ve çizmeGünlük ayakkabıBot ayakkabı modelleriÇizme ayakkabıTerlik ayakkabıSandaletBabetSpor ayakkabıTopuklu ayakkabıİç giyimMayoÇorapPijama takımıGece elbisesiPlaj giyimGiyimBüyük bedenEtekTrenckottarz eşofman takımları bayanMontGömlekPantolonT-shirtSweatshirtKırmızı elbiselerCeketÇantaÇanta aksesuarlarBebek bakım çantasıSpor çantaOkul çantasıLaptop çantasıPortföy çantaBel çantasıPostacı çantasıEl çantasıSırt çantaBebek bakım çantasıOmuz çantası