“ATATÜRK KİMDİR?” « Manşet Mersin | Mersin Haber Sitesi

SON DAKİKA

“ATATÜRK KİMDİR?”

Bu haber 10 Kasım 2021 - 0:02 'de eklendi ve 111 kez görüntülendi.

Atatürk bir asker bir devlet adamı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusudur. Atatürk’ü bu kadarla tanımlamak aslında yetersizdir. Atatürk çok daha fazlasıdır. Atatürk her vatandaşı için fırsat eşitliği, ilim, bilim, ortak akıl, medeniyet, sanat, hakikat demektir.

Cumhuriyetin kurulmasıyla beraber ortak milli hedeflerimiz oluşmuş Atatürk’ün önderliğinde ve milletçe bu hedeflere kilitlenerek sıfırdan bir cumhuriyet yaratılmıştır. Çok çetin yollardan geçilmiş askeri zaferlerle düşman topraklarımızdan uzaklaştırılmış ve yeni milli hedef belli olmuştur bu yeni milli hedefe ulaşacak yolları bulmak aslında çok zor olmamıştır. Çok Çok az bir maddi kaynakla cumhuriyet tesis edilmiş ve bugünkü refahımızın temelini oluşturmuştur.
Atatürk ülkenin savaşla elde ettiği kazanımın yeterli olmayacağını görmüş, Savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde edilmiş olursa olsun bu zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak eğitim ordusuyla mümkün olabileceğini görmüş ve en büyük önemi gençliğe vermiştir. Çünkü geleceği tesis edecek olanlar onlardır. Bilimin ışığında yetişen gençlik Türkiye cumhuriyetini bugünlere taşımıştır 10 Kasım yarın 10 Kasım Atatürk’ü rahmetle minnetle anıyoruz bize böyle bir güzel eseri bıraktığı için minnettarız.
Peki bugün aynı yolda ilerleyebiliyor muyuz? Bana soracak olursanız aynı yolda ilerleyemiyoruz. bütün üretimler ve ilerlemeler insan Fikri’nin eseridir fikri harekete geçirmek birinci önceliğimiz olmalıdır.
Ülkemizin kalkınması için bana sorduklarında kaç paraya ihtiyaç var diye aslında paraya ihtiyaç yok derim. Borçla Türkiye cumhuriyeti kurulmuş, bugünlere kadar sağlıklı bir şekilde gelebilmiştir. Demek ki ülkemizin kalkınması için paradan daha önemli olan başka şeylere ihtiyacımız var. Bir milli hedefe ihtiyacımız var ve çalışkan olmaya, bilime, liyakata ve bir eğitim ordusuna ihtiyacımız var. Dikkat ederseniz Öğretim ordusundan çok bir eğitim ordusuna ihtiyaç var. Bunları sağladığımız gün Bilin ki Ürettim Arkasından gelecek ve üreten bir milleti kimse yenemeyecektir.
Bu eğitim ordusu ne yapacak hakikatli insanlar yetiştirecek toplumdaki tembellik hastalığını yenecek milli bir hedef belirleyecek ve ona ulaşacak yolları tarif edecek bunu yapabilmek içinde hiçbir şeye muhtaç değiliz. Sadece çalışkan fikri hür ve liyâkatli insanlara ihtiyacımız vardır bunları yetiştirecek de eğitim ordusudur.
Aslında bu insanlardan aramızda yeterince var. Demek ki bunların önünü açacak bir sisteme ihtiyacımız var.
Hakkın rahmetine kavuşmuş büyüklerimizi anmak geleneğimizde mevcut olan bir durum. Kimimiz öğretmenimizi kimimiz dedemizi Ölüm yıldönümünde Anar mezar ziyaretlerimiz olur ve onlara şükranlarımızı ve dualarımızı iletiyoruz. yaptığım Anıtkabir ziyaretlerinde gözlemlediğim çiçek bırakan insan sayısı kadar, dua okuyan insan sayısı var. aslında bu çok önemli işte bu milli birlikteliğin tablosu. birlikteliğimiz her zaman mevcut bunu yönlendirecek bir öndere ve bir yol gösterici bir sisteme ihtiyacımız var.
Bir ulus Birbirine sıkı bağlı olmayı bildikçe bilimin ışığında ilerledikçe bilgi ve kültürle donandıkça Bilimin ışığında kendini yeniledikçe onu daha atabilecek bir güç yeryüzünde bulunamaz.
Hepinize saygılar sunuyor Atatürk’ün yolundan ve Rehberliğinden ayrılmamanızı diliyorum.
Op. Dr. Cüneyt Kavakckavak@yahoo.com

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

beyaz tesettür elbiseAyakkabıBot ve çizmeGünlük ayakkabıBot ayakkabı modelleriÇizme ayakkabıTerlik ayakkabıSandaletBabetSpor ayakkabıTopuklu ayakkabıİç giyimMayoÇorapPijama takımıGece elbisesiPlaj giyimGiyimBüyük bedenEtekTrenckottarz eşofman takımları bayanMontGömlekPantolonT-shirtSweatshirtKırmızı elbiselerCeketÇantaÇanta aksesuarlarBebek bakım çantasıSpor çantaOkul çantasıLaptop çantasıPortföy çantaBel çantasıPostacı çantasıEl çantasıSırt çantaBebek bakım çantasıOmuz çantası