“BERAT KANDİLİ” « Manşet Mersin | Mersin Haber Sitesi

SON DAKİKA

“BERAT KANDİLİ”

Bu haber 26 Mart 2021 - 19:00 'de eklendi ve 234 kez görüntülendi.

Allah’ın rahmet ve mağfiretinin bizleri kuşatacağı, bütün manevi kirlerimizden temizlenme imkânı bulabileceğimiz ve Ramazan ayının müjdecisi Mübarek Berat Kandiline ulaşmak üzereyiz.

27 Mart Cumartesini Pazara bağlayan gece , nice dini ve ahlaki güzelliklerin yaşandığı bir gecedir..

Kutsiyetiyle gönüllerimize feyiz ve bereket bahşeden, Yüce ALLAH’ın sınırsız af, merhamet, yardım ve bereketine vesile olan Berat kandilini idrak etmenin heyecan, sevinç ve mutluluğunu yaşamaktayız.

İçerisinde bulunduğumuz mübarek üç aylar ve berat kandili Yaratıcımıza, ailemize, çocuklarımıza, milletimize ve bütün insanlığa karşı görev ve sorumluluklarımızı hatırlatmalı; hata, ihmal ve kusurlarımızdan dönmemize, gaflet uykusundan uyanmamıza kardeşlik bağlarımızın kuvvetlenmesine vesile olmalıdır.
Allah’ın rahmet ve mağfiretinin bizleri kuşatacağı, bütün manevi kirlerimizden temizlenme imkanı bulabileceğimiz Mübarek Berat Kandili Rabbimizin af ve mağfiretinin yeryüzüne yağmur misali indiği zaman dilimidir.

Kandillerin aydınlığını fırsat bilerek, çeşitli sebeplerle kirlenen kalplerimizi önce tövbe ve istiğfar ile temizlemeli; sonra da Allah sevgisi, insan sevgisi ve vatan sevgisi ile doldurarak iyi bir kul, olgun bir mü’min olmaya gayret göstermeliyiz.

* Zamanın getirdiği sıkıntılarla bunalan ruhlara,
*Manevi hayatın ihmaliyle daralan kalplere, gerçek manada maddi ve manevi bir kandil bir berat vesilesi olması için dua etmeliyiz. Tüm dünyayı etkisi altına alan Korona Virüsü ile sarsıldığımız bu günlerde bu belanın biran evvel üstümüzden gitmesi için Berat Kandili tamda dua ve yalvarımız için bir fırsat olmalıdır bize..

Borçtan ,Hastalıktan suç ve cezadan kurtulma anlamında gelen Berat kelimesi Günahlardan arınma,ilahi af ve rahmete nail olmak demektir.Biz inanıyoruz ki başımıza gelen tüm bela ve musibetler kendi ellerimizle işlediklerimizden dir. Tün dünyayı sarmalayan hastalığında bizim ettiklerimizden dolayı başımıza geldiğini düşünüyoruz. Bu vesileyle tamda Kainatın yegane sahibine teslim olacağımız sığınacağımız bir gece olması dolayısıyla ,Allahu telanın bu gecede yeryüzüne tecelli edeceği tövbe edenleri bağışladığı,rızık isteyenlere rızık,şifa talep edenlere şifa verdiğini her kim ne arzu ederse ona mukabelede bulunduğunu bildirmektedir.Onun için tüm şifa bekleyen hastalarımıza şifalar dileyelim. Birlik ve beraberliğe, kardeşliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımızın olduğu bu günlerde Beraat Kandilini de vesile edinerek dostluğumuzu pekiştirmeliyiz. Kardeşlik hukukumuza zarar verecek davranışlardan uzak durmalıyız. Peygamber Efendimiz, Berat gecesini ibadetle geçirmiş ve kıldığı namazın secdesinde şöyle dua etmiştir: “Allah’ım! Azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum. Ya Rabbi! Senden yine sana sığınıyorum. Sen yücesin, Seni layık olduğun şekilde medh-ü sena edemiyorum. Sana layık bir şükürle şükredemiyorum. Sen ancak kendini övdüğün gibisin.” Tüm İslâm âleminin birlik ve dirliğine, dünyanın pek çok yerinde haksızlığa ve zulme uğramış Müslüman kardeşlerimizin kurtuluşlarına, insanlığın hidayet ve barışına, huzur ve saadetine; İslam coğrafyasının değişik bölgelerinde akan kan ve gözyaşının durmasına, maddî ve manevî hayırlara-bereketlere vesile olmasını KORONA VİRÜSÜ belasının bir an evvel üstümüzden gitmesini varsa bu hastalığa düşen kardeşlerimizin ve tüm hastalarımızın Şifa bulmalarını Cenab-ı Hak’tan niyaz ederiz.

Ahmet Görgülüdiyanetsen33@hotmail.com

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

beyaz tesettür elbiseAyakkabıBot ve çizmeGünlük ayakkabıBot ayakkabı modelleriÇizme ayakkabıTerlik ayakkabıSandaletBabetSpor ayakkabıTopuklu ayakkabıİç giyimMayoÇorapPijama takımıGece elbisesiPlaj giyimGiyimBüyük bedenEtekTrenckottarz eşofman takımları bayanMontGömlekPantolonT-shirtSweatshirtKırmızı elbiselerCeketÇantaÇanta aksesuarlarBebek bakım çantasıSpor çantaOkul çantasıLaptop çantasıPortföy çantaBel çantasıPostacı çantasıEl çantasıSırt çantaBebek bakım çantasıOmuz çantası