BEŞER MİYİZ? İNSAN MIYIZ? « Manşet Mersin | Mersin Haber Sitesi

SON DAKİKA

BEŞER MİYİZ? İNSAN MIYIZ?

Bu haber 28 Haziran 2021 - 23:36 'de eklendi ve 274 kez görüntülendi.

İnsanla ilgili kuranda iki kelime vardır bizler için bazen beşer bazende insan kelimesini kullanır. Biz beşer olarak doğuyoruz peki kaçımız insan olarak ömrünü tamamlamayı başaracak.

Beşerin kelime anlamı yeryüzüne gelmiş, yaşamakta olan iki ayaklı canlı / hayvan türlüdür. Yani dünyaya gelmiş iki ayaklı biyolojik bir çanlıdır beşer.
Yani anlayacağınız her insan beşerdir, ama her beşer insan değildir.
İnsan ise gizemli sıra dışı üstün bir hakikattir.
Beşer türü kendi gelişim süreci içinde insan olmaya doğru adım atmaktadır Beşer inmektir yani varolmaktır. Her insan beşer olarak doğar. Ve temel dürtüleri vardır. Beşerler birbirlerini katledip öldürüyorlar bütün donanımlarını birbirini öldürme araçları için harcarlar birbirinin etinide yemezler ve sürekli bir savaş halindeler.
Demekki bizleri hayvandan ayıran en önemli insan olabilmek. Her insan beşerdir fakat her beşer insan değildir. İnsan iki ayaklı biyolojik bir varlık değildir. İnsan gizemli sıradışı üstün bir çanlıdır. Beşer ne zaman içinde sevgi ,saygı , hoşgörü, ahlak, iyilik doğruluk ve benzeri duyguları kazandı işte o zaman insandır. Diğer bir tanımızda beşeri dir beşeri ne demek insana ait olan yani insani anlamına gelir.
İnsan beşer kuldur şaşar şeklinde bir atasözümüz vardır. İnsanın hatasız olmayacağına dair vurgu yapmaktadır.
Beşerden insana dönüşümde tarihsel faktörler toplumsal faktörler aile ve eğitim çok önemli rol oynamaktadır. Herkes beşer doğar marifet beşeri olabilmek yani insani olabilmek. Ne zamanki içimizi sevgi ,saygı , hoşgörü, ahlak, iyilik doğruluk ve benzeri duygular kapladı iş o zaman biz insan olduk denektir. Belki insan olarak doğmak elimizde olmadı ama insan olarak yaşamak ve ömrümüzü tamamlamak elimizde…
Op. Dr. Cüneyt Kavakckavak@yahoo.com

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

beyaz tesettür elbiseAyakkabıBot ve çizmeGünlük ayakkabıBot ayakkabı modelleriÇizme ayakkabıTerlik ayakkabıSandaletBabetSpor ayakkabıTopuklu ayakkabıİç giyimMayoÇorapPijama takımıGece elbisesiPlaj giyimGiyimBüyük bedenEtekTrenckottarz eşofman takımları bayanMontGömlekPantolonT-shirtSweatshirtKırmızı elbiselerCeketÇantaÇanta aksesuarlarBebek bakım çantasıSpor çantaOkul çantasıLaptop çantasıPortföy çantaBel çantasıPostacı çantasıEl çantasıSırt çantaBebek bakım çantasıOmuz çantası