“GÜNDEME GELMEK İÇİN DİYANET’E SALDIRMAYIN” « Manşet Mersin | Mersin Haber Sitesi

SON DAKİKA

EKMEKCİ’DEN RAKİPLERİNE TARİHİ ÇAĞRI

GENEL, GÜNDEM, SİYASET, YEREL HABERLER

“GÜNDEME GELMEK İÇİN DİYANET’E SALDIRMAYIN”

Bu haber 19 Eylül 2021 - 13:19 'de eklendi ve 226 kez görüntülendi.

Son zamanlarda Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş üzerinden dindarlara ve Diyanet İşleri Başkanlığı’na saldırıların arttığına üzülerek izliyoruz.,

Diyanet İşleri Başkanlığı ülkemize ve ümmet coğrafyasına hizmet eden, mazlumların çaresizlerin imdadına yetişen, iman ve hakikat ölçülerini her alanda ve herkese hatırlatmaya çalışan güzide bir devlet kurumumuzdur.

Bu güzide kurumumuza ve onun başkanına karşı saldırı dilini kullanan müptezelleri , Dinsizleri iyi niyetten yoksun, ön yargılı insanlar olarak niteliyoruz.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nı itibarsızlaştırmayı bir yöntem olarak kullanmak hiçbir akıl ve vicdan tarafından kabul edilemez. Ülkesi adına yapacak bir hizmeti projesi olmayanların gündeme gelmek için ikide bir Diyanet’e onun saygıdeğer başkanına saldırdığını görüyoruz.

Hutbelerde neden Atatürk’ün adı geçmiyor” diye istismar siyaseti yapanlara tarihi arşivlere bir göz atmalarını öneriyoruz: Atatürk, 5 Mart 1924 tarihli kararname ile hutbelerde adından bahsedilmesini bizzat kendi imzası ile yasaklamıştır. Tüm valiliklere gönderilen kararnamede kişilere değil, millete ve Cumhuriyet’e dua edilmesi bizzat Mustafa Kemal Atatürk tarafından istenmiştir. Onun vasiyetine uyularak yapılan bu uygulamayı her seferinde  Diyaneti ve onun başkanını karalamak ve hakaret etmek için fırsata çevirenleri bu millet gayet iyi biliyor. Memleket hareketi başkanı Sayın Muharrem İnce 1.Olağan genel kurulunda Diyanete onun başkanına dil uzatarak saygısızlık yaparak hareketinin ülke adına bir işe yaramayacağını işin başında göstermiş oldu. Bu millet ile yol almak istiyorsan önce bu milletin inancına kurumlarına saygı duymayı öğreneceksin

Diyanet İşleri Başkanlığı’na çamur atan çirkeflik yapanların ne yazık ki gün geçtikçe çoğaldığı günden güne arttığı görüyoruz. Dünyanın en ücra yerlerine Türkiye’nin nişanesini taşıyan Diyanetimizin de onun değerli başkanının da yanında olduğumuzu ilan ediyoruz.

Türlü kumpaslarla Diyanet İşleri Başkanlığı’na ve onun başkanına yönelik yıpratma ve itibarsızlaştırma kampanyasını görüyor , yapılan saldırılar karşısında Diyanet-Sen Mersin Şubesi olarak ‘Diyanetimizin de onun Değerli Başkanının da yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur. 

Ahmet Görgülüdiyanetsen33@hotmail.com

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.