İSTİHDAM YARATAN SEKTÖR « Manşet Mersin | Mersin Haber Sitesi

SON DAKİKA

İSTİHDAM YARATAN SEKTÖR

Bu haber 13 Ocak 2021 - 13:45 'de eklendi ve 121 kez görüntülendi.

Lojistik;
1900’lü yıllarda askere geri hizmet olarak sağlanan yol, köprü, taşıma, nakliye, teçhizat, malzeme, depolama, bakım ve dağıtım gibi ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla verilen hizmete denilmişti.

Osmanlı’da lojistik; Derbendcilik, köprücülük, gemicilik, taşımacılık olarak faaliyet göstermekteydi.

Zamanımızda Ticari Lojistik;
21. Yüzyılım ticari anlayışında ürün ve hizmet gibi kaynakların, arz ve talebe göre istenilen zamanda, istenilen miktarda, sağlam ve güvenli şekilde temin edilmesi, depolama, ambalajlama, planlama, tedarik ve dağıtım olarak gerektiğinde konsept halinde gerektiğinde de ayrı ayrı sunulan hizmetlerim kısaca tanımı olmuştur.

Teknoloji ve lojistik;
Uluslararası ekonomik sınırların kalktığı dünyamızda;
Bilgisayar teknolojisi, internet çağı, iletişim teknikleri, küresel ve ulusal ekonomi, uluslararası anlaşmalar, serbest piyasa koşulları ile işletmelerin düşük maliyetli üretim yerlerinden, talep bulduğu uzak pazarlara ulaşım yolculuğu, lojistik sektörüne; vücudun kolu bacağı olma gibi bir misyon yüklemiştir.
Ekonomiye katılacak her mamul ve hizmetin Üretim öncesinden başlayıp, üretimden nihai tüketime ulaşmasında önemli rol oynar.
Küresel rekabet sistemde hizmetin ve mamulün kendi pazarını bulmasına, tüketicinin ihtiyaç duyduğu üründe ekonomik fayda, alternatif ürün çeşitliliği gibi seçenekler sunmasında sektörün önemini tartışmasız hale getirmiştir.

Sektörün Standartları;
Lojistik hizmetininin sağlanması aşamasında kullanılan ekipman ve materyallerde azda olsa bazı standartlar uygulamaya girmiştir. Bu konuda oluşması gereken daha birçok standart geliştirilmesi verilen hizmetin ekonomik ve sürekliliğine kesintisiz devam edebilmesi büyük faydaları sağlayacağı muhakkaktır.

Sektördeki Esneklik; tüm bileşenlerinde faaliyet gösteren işletmelerin, rekabete dayanıklılığı, varlığının devamlılığı için muhakkak sağlanmalı, hala kapsam tokluğuna erişmediğinden yükselişine uyum sağlamak aslında zorunluluk hale gelmiştir.
Lojistik hizmeti için önemli bir diğer konu sürecin izlenilirliğidir. Plan, program ve koordinasyon kriterleri hizmet performansını, kalitesini arttıracaktır.
Sektörde rekabetin dezavantajları yapılacak yasal düzenlemeler ve desteklerle avantaja dönüştürülmelidir.

Türkiye de ticari lojistik;
Taşımacılıktan lojistik yönetimine geçmeye çalışan ülkemiz, 2023 hedeflerine ulaşmak için uluslararası pazar payını arttırmayı hedeflemektedir.
İpek Yolu (Avrupa-Kafkasya-Asya) Türkiye’ye jeo-stratejik olarak önemli bir ülke rolü kazandırmaktadır. Bu bilinçle Türkiye lojistik politikalarını çok kapsamlı stratejik olarak geliştirmelidir. Lojistik temelde bir hizmet sektörü olması hasebiyle kalifiye işgücüne hayati ihtiyaç duyulur. Bu hususta gerek akademik gerek mesleki gelişim kurumlarına önemli görevler düşmektedir.
Bu azim ve bilinçle Türkiye lojistik bir üs olarak 2023 hedeflerine güvenle yürüyecektir.

Musa Özmenmusaozmen69@gmail.com

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

beyaz tesettür elbiseAyakkabıBot ve çizmeGünlük ayakkabıBot ayakkabı modelleriÇizme ayakkabıTerlik ayakkabıSandaletBabetSpor ayakkabıTopuklu ayakkabıİç giyimMayoÇorapPijama takımıGece elbisesiPlaj giyimGiyimBüyük bedenEtekTrenckottarz eşofman takımları bayanMontGömlekPantolonT-shirtSweatshirtKırmızı elbiselerCeketÇantaÇanta aksesuarlarBebek bakım çantasıSpor çantaOkul çantasıLaptop çantasıPortföy çantaBel çantasıPostacı çantasıEl çantasıSırt çantaBebek bakım çantasıOmuz çantası