“KUR’AN-I KERİM BU AYDA İNDİRİLMİŞTİR” « Manşet Mersin | Mersin Haber Sitesi

SON DAKİKA

“KUR’AN-I KERİM BU AYDA İNDİRİLMİŞTİR”

Bu haber 01 Nisan 2022 - 11:23 'de eklendi ve 153 kez görüntülendi.

Aşırı arzu ve İhtirasları engelleyen, sabrı öğreten, nimetin kadrini bildiren, nefsi terbiye eden, mağfiret ve rahmet ayı Ramazanı Şerifi, Cumartesi gününden itibaren idrak edeceğiz inşallah. Ramazan ayı fazilet bakımından nice güzelliklerin bahşedildiği mübarek bir zaman dilimidir. İnsanları karanlıklardan aydınlığa çıkaran, en doğru yola ileten ilâhî kelâm olan Kur’an-ı Kerim, bu ayda indirilmiştir.

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi bu ayda bulunmakta, İslam’ın beş esasından biri olan Oruç ibadeti de bu ayda yerine getirilmektedir. Yüce Allah şöyle buyurmaktadır: Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur’an’ın indirildiği aydır. (Bakara, 185.) Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.) Ramazan ayı ve faziletini şöyle bildirmiştir: “Ramazan öyle bir aydır ki, Allah gündüzleri oruç tutmayı farz ve gece ibadetini de nafile kılmıştır. Ramazan, sabır ayıdır. Sabrın karşılığı ise cennettir. Ramazan ihsan ve yardımlaşma ayıdır. Müminin rızkı bu ayda artar, bereketlenir. Ramazan ayı öyle bir aydır ki, evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem ateşinden kurtuluştur.

Ramazan ayı; ibadetlerin ve yardımlaşmanın yoğunlaştığı, nefislerin terbiye edildiği, fakirlerin yedirilip-içirildiği, görüp-gözetildiği, sevap ve mükafatın, af ve mağfiretin arttığı bir aydır. Bu ay; tutulan oruçları, kılınan teravihleri, okunan hatim ve mukabeleleri, iftar ve sahurları, dua, tövbe, zikir ve niyazları ile baştan sona bir feyz, rahmet, bereket ve ecir ayıdır. Peygamberimiz (s.a.s.)in ifadesiyle: Bu ay; cennet kapılarının açıldığı, Cehennem kapılarının kapandığı ve şeytanların zincire vurulduğu bir zaman dilimidir.

Ramazan; hasta gönüllere şifa, bereketli ellere hayır, kırgın gönüllere huzur, dalalete batmış kalplere hidayet, veren bir ayıdır. Mümin; Ramazan ayında oruç, zekat, sadaka, hayır, namaz, teravih, zikir, tövbe, istiğfar, Kuran okuma, mukabele ve vaazu nasihat dinleme, iftar verme, yoksullara yardım gibi güzel davranışlarla dinî hayatını düzene sokar. İslâmı yaşamanın huzuruna erer. Nefsini terbiye eder. Sabır ve metanetini sağlamlaştırır. Günahlarından temizlenir. Manevî gıdasını alır. Allahın rahmetine, mağfiretine ve affına mazhar olur. Ramazan ayı oruç, ibadet ve sabır ayıdır. Allah’ın rahmet ve bağış kapılarının açıldığı aydır. Sevgili Peygamberimiz, ramazan ayında içtenlikle yapılan dua, ibadet ve iyiliklerin Allah katında daha değerli olacağını yapılan duanın asla karşılıksız kalmayacağını bildirmektedir..

Yüce Allahın rızasına ve sevabına nail olmak ,kötü ahlak ,çirkin davranış ve aşrı arzulardan arınmak için ramazan ayı bir fırsattır. Ramazan ayı takva sahipleri için bir kale ve güven ayı olmuştur.Bu ayda yıl boyunca işlenen bütün kötülüklerden ve çirkinliklerden arınılır. Oruç tutmakla yüce Allahın kendisine helal kıldığına bile yaklaşmayan bir mümin Allahın haram kıldığına hiç yaklaşabilir mi? Oruç ibadetinin yerine getirildiği zaman dilimi inanan insana ruhi bir eğitim mevsimi olur. Bu ruhi eğitimde başarılı olan müminler yalan söylemez, haksızlık yapmaz,ihanet etmez,sözünden dönmez,vadini bozmaz,iki yüzlülük yapmaz,gıybet iftira etmez.iyiliğe ve yardıma koşar,emin güvenilir ihlas sahibi bir insan olur.

Bizler de Ramazan ayının kıymetini iyi idrak edelim. Ondan en iyi şekilde yararlanalım. Manevî nimetlerinden doya doya nasiplenelim. Nefis muhasebesi yapalım, İlâhî rahmetin deryasına koşalım. Gafletten, kötülüklerden, haramlardan kendimizi uzaklaştıralım. Kur’an ayında Kurana sarılalım, onu hayatımıza rehber edelim, ışıklı yolundan sapmayalım. Kur’an la aramıza konan engelleri kaldıralım. Onu okumaya anlamaya yaşamaya gayret edelim.

İftar sofralarımıza konu komşu eş dost fakir gariban yetim ve kimsesizleri misafir edelim, Allah rızası için misafir ettiğimiz kardeşlerimizi tebessümle karşılayıp güleryüzle uğurlayalım.

iftar sofralarımızı israf sofrasına dönüştürmeyelim,lüks otel ve lokantalarda değil fakir ve gariban insanların ulaşabileceği mekanlarda iftar edelim.Sofralarımızı fakir ve ülkemize gelen mülteci kardeşlerimize açarak Ensarlık vazifemizi yapalım.Hem sofralarımızı hem de gönüllerimizi tüm insanlara açalım.

Su olup yanan gönülleri kandıralım,mendil olup gözyaşı silelim,ilaç olup hastaları tedavi edelim… Duaların geri çevrilmediği rahmet ve bereketin ,affın rabbimizin lütfünün yeryüzüne yağmurlar gibi indiği bu kıymetli günlerde kendimize ,aile efradımıza anne ve babalarımıza tüm kardeşlerimizin huzuru barışı kardeşliği için dua edelim.Yeryüzünün neresinde varsa kan ve gözyaşının son bulması için Allaha yalvaralım.Kardeşliğimizin kıymetini bilelim.Huzur ve güven içinde Ramazana kavuşmanın mutluluğunu tüm insanlarla paylaşalım. Huzur ve bereket dolu bir Ramazan ayı geçirmemiz ümidi ve duasıyla Allaha Emanet olun. Ramazanınız mübarek olsun…

Ahmet Görgülüdiyanetsen33@hotmail.com

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

beyaz tesettür elbiseAyakkabıBot ve çizmeGünlük ayakkabıBot ayakkabı modelleriÇizme ayakkabıTerlik ayakkabıSandaletBabetSpor ayakkabıTopuklu ayakkabıİç giyimMayoÇorapPijama takımıGece elbisesiPlaj giyimGiyimBüyük bedenEtekTrenckottarz eşofman takımları bayanMontGömlekPantolonT-shirtSweatshirtKırmızı elbiselerCeketÇantaÇanta aksesuarlarBebek bakım çantasıSpor çantaOkul çantasıLaptop çantasıPortföy çantaBel çantasıPostacı çantasıEl çantasıSırt çantaBebek bakım çantasıOmuz çantası