MİRAÇ MEKANI, MESCİD-İ AKSA… « Manşet Mersin | Mersin Haber Sitesi

SON DAKİKA

MİRAÇ MEKANI, MESCİD-İ AKSA…

Bu haber 09 Mart 2021 - 23:58 'de eklendi ve 135 kez görüntülendi.

Recep ayının 27. gecesi vuku bulan. İsra ve Miraç hadisesinin İslam tarihinde ve Hz. Peygamber efendimizin hayatında önemli bir olaydır.

Miracı hazırlayan sebeplere baktığımız zaman Peygamber Efendimizin Nübüvvet görevini yerine getirirken çektiği sıkıntı ve meşakkatleri Rabbimiz adeta sevince çevirerek onu katına yükseltmiştir. Müslümanlara yapılan baskı ve işkencelerin dayanılmaz hal alması, efendimizin hayatta en çok destek ve yardımlarını gördüğü hanımı Hz. Hatice ve Amcası Ebu Talibin vefatı, ardından insanları sadece doğru yola çağırmak için gittiği Taifte gördüğü kötü muamele hem efendimizi hem de Müslümanları derinden yaralamış bu olay üzerine sanki yüce Rabbimiz Sevgili peygamberimizin bu kederini, üzüntüsünü sevince çevirmek için onu hiçbir beşerin ulaşamayacağı bir makama yükselterek taltif etmiştir.

Peygamberliğin 13. yılında Hicretten 8 ay önce Recep ayının 27. gecesi vuku bulan Miraç bu ümmete birçok yeni hakikatin kapılarını açmış, hakkın emekleyerek de olsa daha erken hedefine ulaşacağını, Hz. Peygamber efendimizin ilahi kudretin tecelli ettiği Sidretül- Müntehaya yükselişi beşer ilminin durmadan ilerleyeceğine işaret etmektedir.

Bildiğiniz gibi İsra ve Mirac hadisesi Mescid-i Haram ile Mescid-i Aksa arasında gerçekleşen bir olaydır. Üzülerek ifade etmek gerekir ki bugün her iki mescid de (Mescidi Haram Suudi zihniyetinin mübarek Kabe nin ahengini bozan devasa otel inşaatlarıyla) Mescidi Aksa ise iki milyar nüfusa sahip Müslümanların basiretsizliği nedeniyle Bir avuç Yahudi Siyonistlerin işgali altından kurtulmayı beklemektedir.

İsmi Kuran-ı Kerim’de zikredilen Mescid-i Aksa Kudüs şehrindedir. Hz. İsa’nın doğumundan takriben bin yıl kadar önce Hz Davut (a.s) oğlu Hz. Süleyman tarafından yaptırılmıştır. Miraç esnasında peygamber efendimizin ilk durağı aynı zamanda Müslümanların ilk kıblesidir.
Suriye’nin fethinden sonra Şama gelen Hz. Ömer bu seferi sırasında Kudüs’e uğramış, Mescid-i Aksayı ziyaret etmiştir. Telbiye Tekbir getirerek buraya girmiş, sabah namazının ardından ortalık aydınlanınca Kudüs halkı ile birlikte bu mabedin etrafını temizlemiştir.

Mescidi Aksa zelzele ve diğer tabi afet ve savaşlar neticesi zaman zaman harap olmuş, tamiratı yapılmış, Emeviler, Abbasiler ve Osmanlılar bu tadilatı bizzat üstlenmişlerdir.

Yavuz sultan Selim, Sultan 2. Mahmut Han Kudüs’ü Şerife ve Mescidi Aksaya büyük hizmetlerde bulunmuşlar.

Sultan ikinici Abdülhamit Han, Siyonizm tehlikesini çok iyi gören bir devlet adamıydı. Osmanlı tahtına çıkınca ilk icraatı Filistin’in bütün topraklarını sarayın (Osmanlı Hanedanının) mülkü haline getirmek olmuştur. Böylece Filistin de toprak satışını kesin olarak önledi. Ayrıca 33 senelik saltanatı esnasında Filistin topraklarına tek bir Yahudinin girmesine izin vermedi. Siyonist liderlerinden Dr. Theodor Hertzel birçok defa saraya Babailiye mektup yazdı. İngiltere’nin aracılığıyla Abdulhamid han ile görüştürüldüğünde Hardzel şu teklifte bulunur:

Filistin’de altın para karşılığında toprak sattığında

a-Yahudiler Osmanlı Devletinin tüm borçlarını ödeyecekler

b-Osmanlı devletine büyük mali yardımda bulunacaklar

c-Sultan Abdülhamit Han ın siyasetini Avrupa da destekleyecekler

d-Sultan Abdulhamit Hana şahsı için büyük servetler verecekler

e-Osmanlı Devletinde inşa edilen savaş üslerinin tüm paralarını ödeyecekler…

Osmanlı devletinin o zaman büyük çöküntü hatta iflas durumunda olmasına rağmen Sultan Abdülhamit Han büyük maddi teklifler karşısında hiddetlenerek yüksek sesle
“Dünyanın bütün devletleri ayağıma gelse ve tüm hazinelerini kucağıma dökseler size Siyonistlik adına bir karış yer veremem, Ecdadımızın ve milletimizin kanıyla elde edilen bir vatan para ile satılamaz. Derhal burayı terk edin, Defolun” diyerek huzurundan kovmuştur.

Abdülhamidi tahtdan indirerek bunun intikamını alan İngiliz ve Yahudiler teşkil olunan yeni Osmanlı hükümetinde üç Yahudi bakan (Maliye, Ticaret ve Ziraat) bulunuyordu.

İttihat ve terakkin, azınlıklarında toprak satabileceğine dair kanun çıkarmasıyla Filistin’de satılan tüm toprakları Yahudiler alarak üzerlerine tapuladılar. Hatta ittihat ve terakkinin ihanetiyle Hanedanın arazisi kasten yok pahasına Yahudilere satıldı. Netice olarak Filistin’in bugünlere gelmesinin sebebi İngilizler, İttihat ve terakkiciler ve Osmanlı’nın kıymetini bilmeyen Filistinlilerdir.

Ne yazık ki 1. Dünya savaşında Kudüs’ü kaybettik o tarihten itibaren sahipsiz ve bakımsız kaldı. 1967 yılında yapılan Arap-İsrail savaşından sonra Yahudi esareti altına girmiştir. Defalarca saldırılara ve suikastlara maruz kalan bu Mescid kurtarıcısını ve gerçek sahiplerini beklemektedir.

Yeryüzünün en faziletli mescidinden biri olan Mescid-i Aksa garip… Mescid-i Aksa mahsun…Mescid-i Aksa esir…

Ey Müslüman!…

Altı asır Kudüs’ün bekçiliğini yapan, bununla şereflenmiş necip milletimiz kendine gelip, her miraç kandilinde feryatları arşa yükselen Mescid-i Aksanın sesini duyabilirsek, miraç kutlamanızın bir anlamı olacaktır.

Yoksa cami ve mescit yapımının milyar dolarlık çinilere, süslemelere, avizelere paralar harcanıp esas camilerin süsü cemaatin eğitiminin ihmal edilmesi, her yıl binlerce ibadete açılan camilerin cemaatin, derneklerin, vakıfların, grupların, hiziplerin, şeyhlerin, müritlerin seyitlerin, hizmeti şova ve riyakarlığa dönüştürenlerin çoğalıp sosyal hayatın bozulduğu, tüm yeryüzündeki zulme Müslümanların duyarsızlaştığı, mazlum mağdur yüzlerce muhacir Suriyeli kardeşlerimiz sokaklarda perişanken onlara Ensarlık vazifemizi yapamıyorsak, Mesid-i Aksa esirse, yılda değil bir kez, bin defa kandil de kutlasak ferdi ve toplumsal Mirac’a ulaşamayacağımızı bilmeliyiz.

Diyanet-Sen Mersin Şubesi olarak camiamızın, Mersin’li kardeşlerimizin tüm ülke insanımızın İdrak edeceği Miraç kandilini tebrik eder başta ülkemize, İslam alemine hayırlar ve güzellikler getirmesini MESCİD-İ AKSA’nın özgürlüğüne kavuşmasını, sıkıntılarımızın bitmesini İslam aleminin birliğine, insanlığın barış ve hidayetine vesile olmasını Cenabı Hak’tan temenni ve niyaz eder hepinizin idrak edeceği kandilini tebrik ederim.

Ahmet Görgülüdiyanetsen33@hotmail.com

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

beyaz tesettür elbiseAyakkabıBot ve çizmeGünlük ayakkabıBot ayakkabı modelleriÇizme ayakkabıTerlik ayakkabıSandaletBabetSpor ayakkabıTopuklu ayakkabıİç giyimMayoÇorapPijama takımıGece elbisesiPlaj giyimGiyimBüyük bedenEtekTrenckottarz eşofman takımları bayanMontGömlekPantolonT-shirtSweatshirtKırmızı elbiselerCeketÇantaÇanta aksesuarlarBebek bakım çantasıSpor çantaOkul çantasıLaptop çantasıPortföy çantaBel çantasıPostacı çantasıEl çantasıSırt çantaBebek bakım çantasıOmuz çantası