“NOEL YALANI” « Manşet Mersin | Mersin Haber Sitesi

SON DAKİKA

EKMEKCİ’DEN RAKİPLERİNE TARİHİ ÇAĞRI

GENEL, GÜNDEM, SİYASET, YEREL HABERLER

“NOEL YALANI”

Bu haber 22 Aralık 2022 - 10:23 'de eklendi ve 348 kez görüntülendi.

Hıristiyan inancına göre miladi yılbaşı İsa peygamberin doğum günü olarak bilinmektedir. Hıristiyanlar peygamberlerinin doğum gününü kutlamak suretiyle güya peygamberlerine olan bağlılıklarını göstermiş oluyorlar. Hz. İsa’nın doğumunu kutlamak maksadıyla yıl boyunca yaptıkları hatalarına yenilerini eklemek suretiyle o geceyi ihya etmeye çalışırlar.
Noel baba dedikleri uyduruk,efsane yalancı iyilik erbabı gösterdikleri hayali bir şahsı ortaya çıkarıp onunla Hıristiyanlık reklamlarını yaparlar.Farkında olamadan benim Anadolu insanımda ne yazık ki bu yalancı efsaneye inanır. Bugün İslam’ı bilmeyen öğrenemeyen yavrularımız yabancı fikir akımlarına karşı korumasızdır. İnsanlarımız ne yazık ki kendi büyüklerini bilmemektedir. Yunus Emre’yi, Mevlana’yı, Mehmet Akif’i, Nasrettin hocayı, Hacı Bektaşi Veliyi Hz. Muhammedi tanımıyor ama küçük yaşta uyduruk Noel’i biliyor.
Çocukların zihninde uyduruk Noel baba efsanesi ,yardım eden, herkese hediye dağıtan ,iyilik sever biri olarak takdim ediliyor, Fakat fakire erzak taşımaktan sırtı nasır tutan peygamber torunu Zeynel Abidin’i anlatamadığımız çocuklarımızın yalancı noeli kutlamalarına kahroluyoruz.. Yeni yıl yılbaşı vesile edilerek yapılan , gayri ahlaki davranışlar insanı insanlıktan çıkaran hal ve hareketler geçmişte yok olan milletlerin ilahi felaketlere maruz kalmasında en önemli etken olmuştur. . “”Bugün yortusunu kutladığımız Egemen güçler emperyalist zalimler Ortadoğu ve bölgemizde hırs, menfaat ve iktidar kavgası uğruna İslam beldelerini bir bir harabeye döndürüyor.. İslam toprakları feryat, kan ve gözyaşına doydu.    Suriye’de büyük bir insanlık katliamı yaşanıyor. insanların evlerine bombaların, sofralarına açlığın düştüğü. kimyasal silahların acımasızca insanların üzerinde denendiği kadın, çocuk, yaşlı demeden her gün onlarca masumun hunharca katledildiği ; mazlumların, mağdurların feryadının her an arşa yükseldiği ; hastanelerin ağır bombardıman altında yıkıldığı, çaresizlikten yaralıların tedavi edilemediği, İlaca hasret bekleyen hastaların yardım çığlığının, sokaklarda yankılandığı yiyecek ekmeğin, içecek suyun, sığınılacak bir evin bulunmadığı, İnsanların soğuktan donarak can verdiği bir zamanda nasıl noel kutlayacaksınız..
Asırlardır gönül bağımızın olduğu Halep Yemen,Bağdat,Arakan,Filistin ,harabeye çevirilerken , bir medeniyet, bir tarih, bütün insanlığın gözü önünde yok edilirken şehirler, insanlarıyla birlikte haritadan silinirken Müslüman eğlenemez
 Bütün peygamberlerin dünyaya geliş amacı insanları Allaha kulluğa çağırmak ve onları içine düştükleri yanlış yoldan kurtarmaktır.Hz. İsada bir peygamberdir Hz. İsa’nın doğumunu kutlama adına yılbaşında yapılan uygunsuzluklar onun yok etmeye geldiği şeyler değimlidir?
Kardeşlerim bugün dünyanın çeşitli yerlerinde din kardeşlerimiz yortusunu kutladığımız Hıristiyanlar ve Yahudiler tarafından katledilmektedirler. Dedelerimiz geçmişte haçlı zihniyetine karşı koymuş onların hiçbir adet ve geleneklerine müsaade etmemişler ,hatta onların kötü ahlak ve anlayışlarını yıkmak için ta Viyana kapılarına dayanmışlardır. Ama bugün maalesef bizler onların adetlerini yaşatmaya çalışıyoruz. Ömrümüzden bir yıl daha eksildi maddi ve manevi kazanç ve kayıplarımızın ne durumda olduğunun muhasebesini yapmalıyız, insanlık adına güzel işler yapabilmenin gayreti içinde olmalıyız, zamanımızı ömrümüzü hayra iyiliğe hizmete seferber etmeliyiz. İslam beldelerinde her türlü gayri insani muamelenin kol gezdiği bir dünyada sırf Müslüman oldukları için binlerce masum insanı katleden, Hıristiyanların ve Yahudilerin adet ve geleneklerine karşı neslimizi ve çocuklarımızı korumalıyız.
Hıristiyan ve Yahudiler kendi inançları gereği yılbaşını diledikleri gibi kutlayabilirler ama bunu Müslümanların yapmaları çok düşündürücü ve üzüntü vericidir. Bir mümin olarak hep düşünüyoruz…. Düşünmek mecburiyetindeyiz. Bu bunalımlar içindeki cemiyet,tarumar edilen aile hayatları ,insanların doyumsuzluğu,nefse esir oluşu,ölümü unutuşu ,nasıl düzelecek..? Batıl yolda olanlar nasıl hidayete, hakka erecek…? Nefsimizi çoluk-çocuğumuzu, ailemizi, komşularımızı, çevremizi şehrimizi, ülkemizi ve dünyamızı düşünmek zorundayız… Düşündükçe sorumluluğumuzun arttığını, her insan gurubuna karşı yapmamız gerekenlerin var olduğunu bir kez daha hatırlıyoruz…Eğer bir Müslüman Allahın(c.c) emri ve Resulullah’ın (sav) sünneti üzere yaşama ve öyle ölmek istiyorsa,kendisini ailesini,çoluk çocuğunu, sorumluluğunu üzerine aldığı tebaasını batıl gelenek ve hurafelerden korumakla görevlidir.
Resülullah sav efendimiz: hepiniz çobansınız ve idareniz altındakilerden sorumlusunuz.(Sahihi Müslim).buyurmaktadır. Sürüsünden sorumlu olan çobanın görevi nedir acaba?..sürüsünü nelerden sakındırmalıdır. Bunu Cenabı Hak: Tahrim Süresi 6. Ayeti celilesinde: Ey iman edenler! . Kendinizi ve çoluk çocuğunuzu yakıtı insanlar ve taş olan cehennem ateşinden koruyun buyrulmaktadır. İşte iman eden müslümanın vazifesi budur. Emri altındakileri ateşten, her türlü sapık ve batıl fikir ve akımlardan ,kutlamalardan özentiden ,yaşantıdan korumalıdır… O halde Müslüman kendini ailesini sülalesini bütün cümle Müslümanları her türlü şerden koruyacaktır.
Gayri İslami yayın, yapan tv sinema, gazete, dergi ve kitaplar birer ateştir. Fuhuş yerleri faiz evleri, içki ve kumar merkezleri, birer ateştir. Gayri İslami hayata sahne olan ve teşvik olan sokaklar, caddeler ve pazarlar aynı zamanda kutlanan günler aylar yılbaşları… hepsi birer ateştir… ve ateşe götüren yerlerdir… İlahi emre uymayanların akıbeti korkunç felaketten başka bir şey değildir. O halde felaketten kurtulmak için kurtuluşa ermek için şu ilahi emre kulak verelim ona hakkıyla uyalım… Kendinizi Ve Çoluk Çocuğunuzu Yakıtı İnsanlar Ve Taş Olan Cehennem ateşinden Koruyun (Tahrim/6)
Hz. Peygamber (A.S.) Buyurur Ki: Kim Bir Kavme Benzerse Oda Onlardandır.

Ahmet Görgülüdiyanetsen33@hotmail.com

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.