RAMAZAN OYUN VE EĞLENCE AYI DEĞİLDİR « Manşet Mersin | Mersin Haber Sitesi

SON DAKİKA

RAMAZAN OYUN VE EĞLENCE AYI DEĞİLDİR

Bu haber 14 Mayıs 2018 - 23:09 'de eklendi ve 344 kez görüntülendi.

Hepinizin de bildiği gibi Ramazan ayı aşırı arzu ve İhtirasları engelleyen, sabrı öğreten, nimetin kadrini bildiren, nefsi terbiye eden, bir zaman dilimidir.

Ramazan ayı; nefislerin terbiye edildiği,  af ve mağfiretin arttığı bir aydır. Bu ay; tutulan oruçları, kılınan teravihleri, okunan hatim ve mukabeleleri, iftar ve sahurları, dua, tövbe, zikir ve niyazları ile baştan sona bir feyz, rahmet, bereket  ve günahlardan arınma ayıdır.

Ramazan; hasta gönüllere şifa, bereketli ellere hayır, kırgın gönüllere huzur, dalalete batmış kalplere hidayet, veren bir ayıdır. Mümin; Ramazan ayında oruç, zekat, sadaka, hayır, namaz, teravih, zikir, tövbe, istiğfar, Kuran okuma, mukabele ve vaazu nasihat dinleme, iftar verme, yoksullara yardım gibi güzel davranışlarla dinî hayatını düzene sokar.

İslâmı yaşamanın huzuruna erer. Nefsini terbiye eder. Sabır ve metanetini sağlamlaştırır. Günahlarından temizlenir affa mazhar olur.

Allah’ın rızasına ve sevabına nail olmak ,kötü ahlaktan ,çirkin davranıştan ve aşrı arzulardan arınmak gerekmektedir. Son yıllarda özellikle Büyükşehir’ler de Ramazan ayı farklı bir konsepte büründü.

Yurdun pek çok yerinde “Ramazan Etkinlikleri”  Ramazan Eğlenceleri olarak gerçekleşen dine mugayir çeşitli faaliyetler yapılmaktadır. Ramazan ayı arınma ayı olması hasebiyle insanların günah işlenen ortamlardan daha fazla sakınması kaçınması gerekmektedir.

Üzülerek ifade etmek gerekir ki bazı sorumsuz insanlar sivil toplum kuruluşları Ramazan ayı ile Karnaval kutlamalarını karıştırmaktadır. Türkülerlerle şarkılarla, dans, kimi zaman meddah, oyun ve eğlence ile ramazan gecelerini heba etmektedirler.
Günahtan tövbe edip arınacağı yerde yapılan eğlence ile bir başka günaha bulaşabilmektedir.

Kuranın Ruhuna Ramazanın mana ve hikmetine uymayan hiç bir etkinlik oyun ve eğlence ramazan olmasa bile meşru gösterilemez.
Ramazan Şerif çeşitli etkinliklerle yaşanmalı ama bunun da bir dozu olmalı.
Kültürümüzle, inancımızla bağdaşmayan, Ramazanın ruhu na yakışmayan  konser havasına dönüştürülmemeli…

Diyanet-Sen Mersin Şb. Başkanı
Ahmet Görgülü

Ahmet Görgülüdiyanetsen33@hotmail.com

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

beyaz tesettür elbiseAyakkabıBot ve çizmeGünlük ayakkabıBot ayakkabı modelleriÇizme ayakkabıTerlik ayakkabıSandaletBabetSpor ayakkabıTopuklu ayakkabıİç giyimMayoÇorapPijama takımıGece elbisesiPlaj giyimGiyimBüyük bedenEtekTrenckottarz eşofman takımları bayanMontGömlekPantolonT-shirtSweatshirtKırmızı elbiselerCeketÇantaÇanta aksesuarlarBebek bakım çantasıSpor çantaOkul çantasıLaptop çantasıPortföy çantaBel çantasıPostacı çantasıEl çantasıSırt çantaBebek bakım çantasıOmuz çantası